Κόσμος

Ρώμη: Εργαζόμενος σε κέντρο πυρηνικής έρευνας φέρεται να μολύνθηκε από πλουτώνιο

Συναγερμός σήμανε σε ένα κέντρο έρευνας λίγο πιο έξω από τη Ρώμη στην Ιταλία, καθώς ένας εργαζόμενος φέρεται να μολύνθηκε από πλουτώνιο.

Το ατύχημα αποδείχθηκε όταν ο άνδρας στο τέλος του ωραρίου του έκανε έλεγχο και διαπιστώθηκε πως το επίπεδο πλουτωνίου στα ρούχα του ήταν κατά χίλιες μονάδες υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Η μόλυνση με το ραδιενεργό αυτό υλικό είναι πιθανό να συνέβη πριν από 4 ημέρες. Οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν αμέσως την έρευνα και συνέλεξαν πληροφορίες από τους υπεύθυνους της μονάδας.

Η υγεία του εργαζόμενου δεν φέρεται να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο και οι αρχές έχουν επικεντρωθεί στο αν δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας και προστασίας του προσωπικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico για τη Διάσκεψη του Μονάχου: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα για την Άμυνα και μπορεί να ορθώσει ανάστημα στον Τραμπ
Η Ευρώπη προσπαθεί να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» από τις ΗΠΑ και να σταθεί ανεξάρτητη - Η κοινή στάση των Ευρωπαίων στη Διάσκεψη και το δημιούργημα του Τραμπ που μάλλον δεν του αρέσει
Κιρ Στάρμερ / Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν
Reuters: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο διάρκειας κατά του Ιράν – Οι απειλές Τραμπ και ο φόβος για αντίποινα
Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμος στην περίπτωση που δώσει την εντολή ο Τραμπ - Παρά τις διαβουλεύσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης
Aεροπλανοφόρο