Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρόρι Στιούρτ: Απέτυχε να πάρει τη θέση της Μέι – Πάει για δήμαρχος Λονδίνου

Ρόρι Στιούρτ: Απέτυχε να πάρει τη θέση της Μέι – Πάει για δήμαρχος Λονδίνου

Μπορεί ο Ρόρι Στιούαρτ να μην κατάφερε να πάρει τη θέση της Τερέζα Μέι πριν από τέσσερις μήνες στο Συντηρητικό Κόμμα, όμως δεν τα παρατά. Θα δοκιμάσει εκ νέου την τύχη του αυτή τη φορά ως ανεξάρτητος υποψήφιος στη μάχη του 2020 για τη δημαρχία του Λονδίνου.

Ο Στιούαρτ, που κατέλαβε την πέμπτη θέση στη μάχη για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία και που είχε υιοθετήσει μια από τις πλέον μετριοπαθείς στάσεις για το Brexit μεταξύ των συνυποψηφίων του, δήλωσε ότι παραιτήθηκε από το κόμμα προκειμένου να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος του Λονδίνου.

«Αποχωρώ από αυτήν την αίθουσα των ουρλιαχτών στο Ουεστμίνστερ, αποχωρώ από την πολιτική που κάποιες φορές με κάνει να νιώθω σαν ο (Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ) Τραμπ να μην έφυγε ποτέ από το Λονδίνο», ανέφερε σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter. «Αυτή είναι μια πόλη που τώρα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο, κίνδυνο από το Brexit, από την τεχνολογική αλλαγή, αλλά πάνω από όλα πιστεύω από αυτό που συνέβη στη βρετανική πολιτική, το είδος του εξτρεμισμού που καταλαμβάνει τη χώρα μας».

Ο 46χρονος Στιούαρτ είναι από τους 21 βουλευτές που αποπέμφθηκαν από το Συντηρητικό κόμμα διότι τον περασμένο μήνα τάχθηκαν υπέρ του πρώτου βήματος να θεσπιστεί νομοθεσία που στόχο θα έχει να εμποδίσει τη Βρετανία να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς συμφωνία.

Τονίζοντας ότι ήταν «μεγάλο προνόμιο» για εκείνο που υπηρέτησε την περιοχή του στη Βόρεια Αγγλία εδώ και 10 χρόνια, ανακοίνωσε «μετά λύπης» του νωρίτερα στο Twitter ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και ότι αποχώρησε από το συντηρητικό κόμμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις