Κόσμος

Ρωσία: 112 συλλήψεις έξω από το δικαστήριο όπου πρόκειται να εμφανιστεί ο Ναβάλνι (pics)

Η αστυνομία της Ρωσίας άρχισε την Τρίτη (2/2) να συλλαμβάνει ανθρώπους που συγκεντρώνονται κοντά στο δικαστήριο της Μόσχας που πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει ποινή φυλάκισης στον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι. Αυτό αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες δημοσιογράφοι και η ΜΚΟ OVD-Info.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, έχουν αναπτυχθεί κοντά στο δικαστήριο. Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο και τη ΜΚΟ OVD-Info, η αστυνομία εθεάθη να συλλαμβάνει 112 ανθρώπους.

Δείτε φωτογραφίες:

POLITICS NAVALNY court POLITICS NAVALNY court POLITICS NAVALNY court

Το δικαστήριο θα εξετάσει σήμερα, Τρίτη (2/2), αν θα επιβάλει στον Ναβάλνι ποινή φυλάκισης έως τριάμισι ετών σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και συζήτηση για νέες δυτικές κυρώσεις. Η ομάδα του επικριτή του Κρεμλίνου είχε απευθύνει έκκληση για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων μπροστά από το δικαστήριο.

Η εξειδικευμένη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info ανακοίνωσε πως έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 24 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
6
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό