Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: 8 οι νεκροί από την επίθεση στο πανεπιστήμιο στην Σιβηρία – 18χρονος ο δράστης

Ρωσία: 8 οι νεκροί από την επίθεση στο πανεπιστήμιο στην Σιβηρία – 18χρονος ο δράστης

Τουλάχιστον 8 είναι οι νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή.

Ο 18χρονος ένοπλος σκοτώθηκε από τις αρχές καθώς προέβαλε αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψής του, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο 18χρονος ονομαζόταν Τιμούρ Μπεκμανσούροφ και είχει ως όνειρό του… να πυροβολήσει μια μέρα αδιακρίτως! Μάλιστα αναφέρεται πως είχε κρυμμένο το όπλο από τότε που ήταν 10 χρονών.

Στα social media υπήρξε ανάρτηση που πιστεύεται ότι ανήκει στον δράστη. Εκεί έγραφε πως “δεν είναι τρομοκρακτική επίθεση, δεν ανήκω σε εξτρεμιστική οργάνωση. Δεν είμαι θρήσκος ούτε ασχολούμαι με τη πολιτική. Κανείς δεν περίμενε ότι θα το κάνω».

Μάλιστα κυκλοφορεί και βίντεο που τον δείχνει να μπαίνει στο πανεπιστήμιο

Το πανεπιστήμιο Perm State βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Από βίντεο που προέβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου του κτιρίου και να τρέχουν για να διαφύγουν από τον ένοπλο.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

— RT (@RT_com) September 20, 2021

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις