Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Ακρίβεια, φτώχεια και ανεργία ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες

Ρωσία: Ακρίβεια, φτώχεια και ανεργία ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες

Η εκτίναξη της φτώχειας σε ποσοστό και η αύξηση των τιμών φαίνεται να είναι τα δύο προβλήματα που απασχολούν περισσότερο τους Ρώσους σήμερα σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Center. “Ακολουθεί” στην τρίτη θέση το πρόβλημα της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, η ακρίβεια συναντήθηκε ως πρόβλημα που απασχολεί στο 61% των ερωτηθέντων, η φτώχεια στο 45% και η ανεργία στο 33%.

Τα ποσοστά αυτά διαμορφώθηκαν με βάση το ερώτημα «ποια από τα ακόλουθα προβλήματα σάς απασχολούν περισσότερο απ’ όλα και θεωρείτε ότι είναι τα πλέον έντονα». Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να απαντήσουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, επιλέγοντας διαφορετικές εκδοχές απαντήσεων.

Στα δέκα πρώτα έντονα προβλήματα που απασχολούν τους Ρώσους, συμπεριελήφθησαν η διαφθορά (33%), η οικονομική κρίση (28%), η δυσκολία στην πρόσβαση ιατρικών υπηρεσιών (26%), η αισθητή διαστρωμάτωση μεταξύ πλουσίων και φτωχών (25%), η κρίση ηθικής, αξιών και πολιτισμού (15%), η καταστροφή του περιβάλλοντος (14%) και ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία (14%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 18-22 Αυγούστου σε όλη την επικράτεια, σε δείγμα 1.600 ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 137 κατοικημένες αστικές και αγροτικές περιοχές, σε 48 περιφέρειες της χώρας, με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί συγκρίνοντας την κατάσταση στην ΕΣΣΔ με την σημερινή Ρωσία, η πλειοψηφία απαντά πως επιθυμεί επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις