Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι άρχισε στρατιωτικές ασκήσεις στη χρήση πυρηνικών όπλων

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι άρχισε στρατιωτικές ασκήσεις στη χρήση πυρηνικών όπλων

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν την πρώτη φάση των στρατιωτικών ασκήσεων «που περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων» στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, ανακοίνωσε σήμερα, 21/5/2024, το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία.

Μόλις χθες το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι τα γυμνάσια που περιλαμβάνουν μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα για τα οποία έχει δώσει εντολή ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία με βάση «το σχετικό χρονοδιάγραμμα» και αυτό είναι ζήτημα του υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Πούτιν έδωσε εντολή ο στρατός του να εξασκηθεί στην ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων μετά τις δηλώσεις της Μόσχας ότι υπάρχουν απειλές από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην σημερινή ανακοίνωσή του ότι στην πρώτη φάση των ασκήσεων περιλαμβάνονται πύραυλοι Iskander και Kinzhal.

Οι ασκήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση της ετοιμότητας των μονάδων και του εξοπλισμού για «την πολεμική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων για την απάντηση και την άνευ όρων διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας του ρωσικού κράτους ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές μεμονωμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις