Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρωσία: Αναλυτές σε τηλεοπτικό πάνελ γελούν, ενώ μιλούν για πυρηνικά χτυπήματα κατά των ΗΠΑ

Ρωσία: Αναλυτές σε τηλεοπτικό πάνελ γελούν, ενώ μιλούν για πυρηνικά χτυπήματα κατά των ΗΠΑ

Γέλια… (;) φαίνεται ότι προκάλεσε σε κάποιους Ρώσους αναλυτές η συζήτηση για πιθανό πυρηνικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ, αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν καυχήθηκε για τη δοκιμαστική εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού Sarmat την Τετάρτη.

Συζητώντας για την εκτόξευση του Sarmat στο Russia-1, οι αναλυτές… γελούσαν, με έναν εξ αυτών μάλιστα να βάζει στο τραπέζι την πιθανότητα χτυπήματος κατά των ΗΠΑ, αναφέροντας συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη. Το εν λόγω απόσπασμα κοινοποιήθηκε στο Twitter από την Julia Davis, αρθρογράφο του «The Daily Beast».

«Εν τω μεταξύ στη ρωσική κρατική τηλεόραση: οικοδεσπότες και συμμετέχοντες στο πάνελ γελούν ασταμάτητα, ενώ συζητούν για πυρηνικά πλήγματα κατά της ηπειρωτικής επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορείτε να φανταστείτε οποιονδήποτε από τους γνωστούς παρουσιαστές των δικών μας μέσων ενημέρωσης να γελάει με την ιδέα της καταστροφής πόλεων;» αναρωτήθηκε η Julia Davis.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Τετάρτη (20.4.2022), η Ρωσία ανακοίνωσε την πρώτη της επιτυχημένη δοκιμή των πυραύλων Sarmat, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει ότι αποτελεί «τροφή για σκέψη σε όσους μας απειλούν». Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat της Ρωσίας είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και για αυτό, έως το φθινόπωρο, η Μόσχα θα αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα εξοπλιστεί με αυτούς, όπως αποκάλυψε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos και επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Oι ΗΠΑ είχαν σχολιάσει πως επρόκειτο για μια δοκιμή που είχε ανακοινώσει η Μόσχα και έτσι δεν ήταν έκπληξη για τους αξιωματούχους της Ουάσιγκτον. Όμως, τώρα, οι δηλώσεις του Ρογκόζιν αλλάζουν τα δεδομένα, διότι εξ αρχής, η δοκιμή των εν λόγω πυραύλων δεν μπορούσε να θεωρηθεί τυχαία, τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει θέσει τις πυρηνικές του δυνάμεις σε «κατάσταση υψίστου συναγερμού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις