Κόσμος

Ρωσία: Άνοιξαν και πάλι τα αεροδρόμια σε Μόσχα και Καλούγκα

Τι είχε αναφέρει νωρίτερα η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει νωρίτερα σήμερα (26.12.2024) στην Ρωσία, καθώς η ομοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών (Rosaviatsia) ανακοίνωσε ότι επαναλειτουργούν τα τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας καθώς επίσης και το αεροδρόμιο στην πόλη Καλούγκα.

«Τα πληρώματα των αεροσκαφών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι υπηρεσίες των αεροδρομίων λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πτήσεων», ανέφερε προηγουμένως η Rosaviatsia, χωρίς να αναφέρει τον λόγο της απόφασης, ωστόσο είναι πιθανό ότι η Ρωσία πήρε αυτό το μέτρο για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο στην Καλούγκα βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, μια περιοχή που στο παρελθόν έχει στοχοθετηθεί αρκετές φορές από ουκρανικά drones.

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα (26.12.2024) ότι η πολεμική αεροπορία διεξήγαγε επιδρομή σε στρατιωτική βιομηχανική εγκατάσταση στην περιφέρεια Ροστόφ.

Η εγκατάσταση αυτή στην πόλη Καμένσκ-Σαχτίνσκι χρησιμοποιείται για την παραγωγή στερεού καυσίμου για τους βαλλιστικούς πυραύλους που χρησιμοποιεί η Ρωσία στις επιθέσεις της στην Ουκρανία, πρόσθεσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους, στην οποία δεν διευκρίνισαν πότε έγινε η επίθεση αυτή, ούτε αν προκλήθηκαν ζημιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον – Στην κορυφή της ατζέντας το Ιράν
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Νετανιάχου παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και ο Τραμπ έχουν ορισμένες διαφορές, καθώς τα συμφέροντα του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή φαίνεται να αποκλίνουν
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου  και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Αλλάχ είναι αυτός που με διέταξε» φώναζε ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι στο Παρίσι - Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν, η μία έγκυος
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη λίγα λεπτά μετά την επίθεση με μαχαίρι από αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας
Police stand guard after a knife attack near the Porte de Clichy in Paris, France July 27, 2026. REUTERS/Abdul Saboor
11