Κόσμος

Ρωσία: Απέλασε ρουμάνο διπλωμάτη για αντίποινα

Η Ρωσία αποφάσισε να απελάσει τον σύμβουλό του στρατιωτικού ακολούθου της ρουμάνικης πρεσβείας, σε αντίποινα για την απόφαση της Ρουμανίας να απελάσει νωρίτερα έναν Ρώσο διπλωμάτη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρέσβης της Ρουμανίας Κριστιάν Ιστράτε εκλήθη στο ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, στον οποίο δόθηκε νότα του υπουργείου με την οποία του κοινοποιήθηκε ότι ο Ρουμάνος διπλωμάτης Γκ. Ιλέσκου κηρύσσεται ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα πρέπει να εγκαταλείψει την χώρα εντός 72 ωρών.

Η Ρουμανία είχε ανακοινώσει στις 26 Απριλίου την απέλαση του σύμβουλου του στρατιωτικού ακολούθου της ρωσικής πρεσβείας, για δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με την διπλωματική του ιδιότητα, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω λόγους για την απόφαση της αυτή.

Επτά χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που ανήκαν κατά το παρελθόν στο σοβιετικό μπλοκ και οι οποίες έγιναν μετέπειτα μέλη ης Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχουν προβεί σε απελάσεις Ρώσων διπλωμάτων κατά τη διάρκεια του Απριλίου, προκαλώντας αντίποινα εκ μέρους της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Ο Κίμελ να απολυθεί αμέσως από Disney και ABC – Απεχθής η έκκλησή του για βία
«Ο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος δεν είναι καθόλου αστείος όπως αποδεικνύουν οι άθλιες τηλεθεάσεις του, έκανε μια δήλωση στην εκπομπή του που είναι πραγματικά σοκαριστική» αναφέρει μεταξύ άλλων
Jimmy Kimmel accepts the award for best talk show for "Jimmy Kimmel Live!" during the 31st Annual Critics Choice Awards on Sunday, Jan. 4, 2026, at The Barker Hanger in Santa Monica, Calif.