Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Απομακρύνονται οι «Χρυσές Αψίδες» των McDonald’s από τα εστιατόρια

Ρωσία: Απομακρύνονται οι «Χρυσές Αψίδες» των McDonald’s από τα εστιατόρια
Φωτογραφία Reuters

Οι εμβληματικές «Χρυσές Αψίδες» των McDonald’s ξεκίνησαν να απομακρύνονται σήμερα Δευτέρα (23.5.2022) από τα εστιατόρια της εταιρείας fast food βόρεια της Μόσχας, επειδή αυτά θα αλλάξουν μετά την αποχώρησή της από τη Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εταιρεία McDonald’s αποχώρησε από τη Ρωσία, λόγω της εισβολής των στρατευμάτων της στην Ουκρανία, μετά από 30 και πλέον χρόνια παρουσίας στη χώρα και και πουλά τα εστιατόριά της σε έναν από τους τοπικούς δικαιοδόχους της. Τα εστιατόρια θα λειτουργήσουν υπό νέα επωνυμία, που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Οι κίτρινες αψίδες βρίσκονταν έξω από το εστιατόριο στο Κίμκι, μια πόλη έξω από τη Μόσχα και πλέον θα απομακρυνθούν. Δεν ήταν σαφές εάν και σε άλλα καταστήματα στη χώρα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την απομάκρυνση του σήματος της εταιρίας.

Η McDonald’s αποφάσισε τον Μάρτιο να κλείσει τα εστιατόριά της στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του καταστήματος στην πλατεία Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας. Η αποχώρηση της McDonald’s είναι μια από τις πλέον προβεβλημένες αποχωρήσεις εταιριών από τη χώρα, ως απάντηση σε αυτό που η Ρωσία χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση» στη γειτονική Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις