Κόσμος

Ρωσία: Απομακρύνονται οι «Χρυσές Αψίδες» των McDonald’s από τα εστιατόρια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εμβληματικές «Χρυσές Αψίδες» των McDonald’s ξεκίνησαν να απομακρύνονται σήμερα Δευτέρα (23.5.2022) από τα εστιατόρια της εταιρείας fast food βόρεια της Μόσχας, επειδή αυτά θα αλλάξουν μετά την αποχώρησή της από τη Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εταιρεία McDonald’s αποχώρησε από τη Ρωσία, λόγω της εισβολής των στρατευμάτων της στην Ουκρανία, μετά από 30 και πλέον χρόνια παρουσίας στη χώρα και και πουλά τα εστιατόριά της σε έναν από τους τοπικούς δικαιοδόχους της. Τα εστιατόρια θα λειτουργήσουν υπό νέα επωνυμία, που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Οι κίτρινες αψίδες βρίσκονταν έξω από το εστιατόριο στο Κίμκι, μια πόλη έξω από τη Μόσχα και πλέον θα απομακρυνθούν. Δεν ήταν σαφές εάν και σε άλλα καταστήματα στη χώρα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την απομάκρυνση του σήματος της εταιρίας.

mcdonalds russia r mcdonalds russia r

Η McDonald’s αποφάσισε τον Μάρτιο να κλείσει τα εστιατόριά της στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του καταστήματος στην πλατεία Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας. Η αποχώρηση της McDonald’s είναι μια από τις πλέον προβεβλημένες αποχωρήσεις εταιριών από τη χώρα, ως απάντηση σε αυτό που η Ρωσία χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση» στη γειτονική Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Axios: Δυο εθνικιστές ηγέτες «πούλησαν» φιλία την ώρα που οι κυβερνήσεις τους ετοιμάζονται για «πόλεμο»
Στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης με σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα εργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα για να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια προσέγγισης
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ
HAE: Ετοιμάζονται να επιταχύνουν το έργο κατασκευής νέου αγωγού πετρελαίου για την παράκαμψη του Στενού
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία είναι οι μόνοι παραγωγοί πετρελαίου του Κόλπου με αγωγούς που μεταφέρουν το αργό έξω από το Στενά του Ορμούζ, στην ακτή του Κόλπου του Ομάν
Oil containers at the Port of Fujairah, as the U.S.-Israel conflict with Iran limits marine traffic in the Strait of Hormuz, in Fujairah, United Arab Emirates, May 6, 2026. REUTERS/Amr Alfiky