Κόσμος

Ρωσία: Απορρίφθηκε και η τελευταία προσφυγή δημοσιογράφου κατά της ποινής κάθειρξης 22 ετών για προδοσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απορρίφθηκε σήμερα (2.8.2023) και η τελευταία στη σειρά προσφυγή που έκανε ο Ρώσος αντιφρονούντας δημοσιογράφος Ιβάν Σαφρόνοφ, κατά της ποινής κάθειρξης 22 ετών που του είχε επιβληθεί για προδοσία.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς που βισκόταν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μόσχας ανέφερε ότι έπεσε στο κενό και απορρίφθηκε και η τελευταία προσφυγή που έκανε ο Ρώσος πρώην συντάκτης αμυντικών θεμάτων.

Ο Ιβάν Σαφρόνοφ, πρώην δημοσιογράφος των εφημερίδων Κομερσάντ και Βεντομόστι, ο οποίος είχε στη συνέχεια εργασθεί ως σύμβουλος του επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας, συνελήφθη το 2020 και κατηγορήθηκε ότι αποκάλυψε διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Πέρυσι το Σεπτέμβριο ο Ιβάν Σαβρόνοφ καταδικάσθηκε και υποστηρικτές του τόνισαν πως η καταδίκη του αυτή καταδεικνύει την απουσία ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία.

Ο δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ότι παρέδωσε στρατιωτικά απόρρητα στην Τσεχία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, όμως οι συνήγοροί του υποστήριξαν πως η υπόθεση σε βάρος του εξυφάνθηκε ώστε οι ρωσικές αρχές να τον εκδικηθούν για τα ρεπορτάζ του σχετικά με σχέδια της Μόσχας για πώληση μαχητικών στην Αίγυπτο.

Ο Ιβάν Σαφρόνοφ μεταφέρθηκε το Φεβρουάριο σε φυλακή υψηλής ασφαλείας στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας και δεν ήταν παρών σήμερα κατά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Μόσχα.

Τη Δευτέρα είχε απορριφθεί η έφεση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά κατά της καταδίκης του σε 25 χρόνια κάθειρξη για προδοσία και διάδοση «ψευδών πληροφοριών» σχετικά με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, επειδή είχε εκφραστεί κατά των ενεργειών της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ώρα για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες