Κόσμος

Ρωσία: Απορρίπτει δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση κατά της Ουκρανίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα σημερινά (Σάββατο 4.12.2021) δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ σχετικά με πιθανή επίθεση κατά της Ουκρανίας, απορρίπτει η Ρωσία και κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Η Washington Post επικαλέστηκε σήμερα έναν αξιωματούχο αλλά και ένα έγγραφο των υπηρεσιών πληροφοριών, που έλεγαν πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν πως η Ρωσία θα μπορούσε να σχεδιάζει μια επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα εναντίον της Ουκρανίας, ήδη από τον επόμενο χρόνο, με την εμπλοκή 175.000 στρατιωτών.

Από τη μεριά της, η Ρωσία απέρριψε το εν λόγω δηημοσίευμα και σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, η οποία επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση, κατηγορώντας τη Μόσχα.

«Οι ΗΠΑ διεξάγουν μια ειδική επιχείρηση για να επιδεινώσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ενώ μεταθέτουν την ευθύνη στη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στην Kommersant.

«Βασίζεται σε προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, με τη συνοδεία κατηγορητικής ρητορικής», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και προετοιμασία της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στο πόλη Σαν Ντιέγκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν