Κόσμος

Ρωσία: Απορρίπτει δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση κατά της Ουκρανίας

Τα σημερινά (Σάββατο 4.12.2021) δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ σχετικά με πιθανή επίθεση κατά της Ουκρανίας, απορρίπτει η Ρωσία και κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Η Washington Post επικαλέστηκε σήμερα έναν αξιωματούχο αλλά και ένα έγγραφο των υπηρεσιών πληροφοριών, που έλεγαν πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν πως η Ρωσία θα μπορούσε να σχεδιάζει μια επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα εναντίον της Ουκρανίας, ήδη από τον επόμενο χρόνο, με την εμπλοκή 175.000 στρατιωτών.

Από τη μεριά της, η Ρωσία απέρριψε το εν λόγω δηημοσίευμα και σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, η οποία επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση, κατηγορώντας τη Μόσχα.

«Οι ΗΠΑ διεξάγουν μια ειδική επιχείρηση για να επιδεινώσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ενώ μεταθέτουν την ευθύνη στη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στην Kommersant.

«Βασίζεται σε προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, με τη συνοδεία κατηγορητικής ρητορικής», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πίτερ Σάλιβαν πέρασε άδικα 38 χρόνια για μία δολοφονία που δεν έκανε: «Θα μου φόρτωναν 35 βιασμούς αν δεν ομολογούσα»
Η συγκλονιστική εξομολόγηση του άνδρα που φυλακίστηκε για το φόνο της 21χρονης Νταϊάν Σίνταλ που δεν διέπραξε, τα βασανιστήρια, η ψυχολογική βία και η ζωή μετά την αθώωση
Peter Sullivan