Κόσμος

Ρωσία: Αβάσιμες οι ανησυχίες για το εμβόλιο του κορονοϊού – Πρώτοι θα το λάβουν οι γιατροί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρώτη δόση του εμβολίου της για την Covid-19 θα είναι έτοιμη για κάποιους εργαζομένους των υγειονομικών υπηρεσιών εντός δύο εβδομάδων και απέρριψε ως «αβάσιμες» τις ανησυχίες για την ασφάλεια που εξέφρασαν κάποιοι ειδικοί αναφορικά με την ταχεία έγκριση του σκευάσματος από τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εμβόλιο για την COVID-19, ύστερα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

click4more: Πούτιν: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό – Εμβολιάστηκε η κόρη του

Το εμβόλιο δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις τελικές του δοκιμές. Μόνο το 10% περίπου των κλινικών δοκιμών είναι επιτυχείς και κάποιοι επιστήμονες φοβούνται ότι η Μόσχα ίσως θέτει το εθνικό της κύρος πάνω από την ασφάλεια.

«Φαίνεται ότι οι ξένοι συνάδελφοί μας αντιλαμβάνονται τα ειδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ρωσικού φαρμάκου και προσπαθούν να εκφέρουν γνώμες που κατά την άποψή μας είναι απολύτως αβάσιμες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας στη Ρωσία θα χορηγηθεί σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, σε εθελοντική βάση και θα είναι σύντομα έτοιμο.

click4more: Η Γερμανία δεν… καλοβλέπει το εμβόλιο του Πούτιν!

«Τα πρώτα πακέτα του ιατρικού εμβολίου κατά της μόλυνσης του κορονοϊού θα παραληφθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, πρωτίστως για γιατρούς», δήλωσε.

Ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές θα δημοσιευθούν μόλις έχουν αξιολογηθεί από τους ειδικούς στη Ρωσία. Είπε ακόμη ότι στόχος της Ρωσίας είναι να είναι σε θέση να παράγει 5 εκατ. δόσεις τον μήνα έως τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Άντρας εμμονικός με τον Χάνιμπαλ δολοφόνησε και διαμέλισε την γειτόνισσά του – «Θα την είχε φάει»
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς, δήλωσε ένοχος για φόνο και έδωσε στην αστυνομία έναν χάρτη για να βρει τα λείψανά της Τζούλι Μπάκλεϊ, μέσα σε ρηχό τάφο στο Κέιμπριτζσαϊρ
Αστυνομία
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft
Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Φρούριο» η Άγκυρα για τον Τραμπ – 1.000 άτομα στην αμερικανική αποστολή, έλεγχοι με ακτίνες Χ στο ξενοδοχείο όπου θα μένει
Αύριο Τρίτη (07.07.2026) στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν με Τραμπ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου - Στην Άγκυρα βρίσκεται ήδη ο Μαρκ Ρούτε
Το ξενοδοχείο στην Άγκυρα όπου θα μένει ο Τραμπ