Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Διαδηλώσεις κατά Πούτιν ετοιμάζει η αντιπολίτευση

Ρωσία: Διαδηλώσεις κατά Πούτιν ετοιμάζει η αντιπολίτευση
photo Reuters

Η αντιπολίτευση στη Ρωσία ετοιμάζει διαδηλώσεις κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και των συνταγματικών αλλαγών που προωθεί.

Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση αυτές οι αλλαγές εξασφαλίζουν στον Πούτιν το δικαίωμα να κυβερνά εφ’ όρου ζωής την Ρωσία.

Ο πολιτικός Ιλιά Γιάσιν, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook πως θα υποβληθεί αίτηση στον Δήμο της Μόσχας για να δοθεί άδεια να πραγματοποιήσει στις 29 Φεβρουαρίου πορεία στην μνήμη του δολοφονηθέντος πολιτικού της αντιπολίτευσης Μπορίς Νεμτσόφ.

«Θα είναι μια πολιτική πορεία, βασικός στόχος της οποίας θα είναι να διακηρύξει την εναλλαγή στην εξουσία και να διαμαρτυρηθεί κατά του σφετερισμού της εξουσίας. Τελικά αυτό ήταν που επεδίωκε ο Μπορίς Νεμτσόφ και για αυτό έδωσε την ζωή του», έγραψε ο Γιάσιν .

Την απόφαση για την διεξαγωγή πορείας με συνθήματα κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης την οποία πρότεινε ο πρόεδρος Πούτιν, έλαβε η οργανωτική επιτροπής της πορείας στη μνήμη του Μπορίς Νεμτσόφ.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της οργάνωσης «Σολιντάρνοστι» (Αλληλεγγύη), του Ιδρύματος του Αλεξέι Ναβάλνι κατά της Διαφθοράς, του κόμματος «Γιάμπλακο» , του κόμματος «ΠΑΡΝΑΣ» , του Φιλελευθέρου Κόμματος και του «Κόμματος των Αλλαγών» στη Ρωσία.

Χθες Κυριακή στη Μόσχα έγινε αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του δικηγόρου Στανισλάβ Μαρκέλοφ και της δημοσιογράφου Αναστασία Μπαμπούρινα.

Κάποιοι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους το Σύνταγμα της Ρωσία διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προωθεί ο Πούτιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις