Κόσμος

Ρωσία: Δικαστήριο στέλνει στο ψυχιατρείο τον σαμάνο που ήθελε να ξορκίσει «τον δαίμονα» Βλαντιμίρ Πούτιν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε σε υποχρεωτική εισαγωγή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο έναν σαμάνο από τη Σιβηρία ο οποίος ασκούσε κριτική σε βάρος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Αλεξάντρ Γκαμπίσεφ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κατηγορείται και για επίθεση σε βάρος μέλους της ρωσικής Εθνοφρουράς.

Ο Αλεξάντρ Γκαμπίσεφ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν το 2019 ξεκίνησε μια πορεία με τα πόδια 8.000 χιλιομέτρων, όπως φιλοδοξούσε ο ίδιος, έως τη Μόσχα, ένα ταξίδι για τον εξορκισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε «δαίμονα».

Ο σαμάνος επιχείρησε πολλές φορές το ταξίδι αυτό αλλά πάντα τον σταματούσε η αστυνομία, που τον οδηγούσε και πάλι πίσω στη Γιακουτία, τη γενέτειρα του στην ανατολική Σιβηρία. Όταν ο Αλεξάντρ Γκαμπίσεφ ανακοίνωσε την τελευταία προσπάθειά του, τον Ιανουάριο, συνελήφθη στο σπίτι του με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε φρουρό που είχε πάει να τον συλλάβει.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ποιος είναι ο Αλεξάντρ Γκαμπίσεφ:

Σήμερα, δικαστήριο στη Γιακουτία τον καταδίκασε σε υποχρεωτική εισαγωγή σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Αλεξέι Πριανισνίκοφ.

«Αυτό σημαίνει ότι θα κρατείται σε συνθήκες που μοιάζουν με αυτές της φυλακής», δήλωσε ο Πριανισνίκοφ, προσθέτοντας ότι η διάρκεια της νοσηλείας του θα καθοριστεί από τους γιατρούς. «Η εμπειρία δείχνει ότι κανείς δεν φεύγει σε λιγότερο από δυόμιση με τρία χρόνια», είπε, χαρακτηρίζοντας την ποινή δυσανάλογη.

Ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η Ρωσία αναβιώνει τη σοβιετική πρακτική του να υποβάλει ορισμένους από τους πολιτικούς της αντιφρονούντες σε αναγκαστική νοσηλεία και ψυχιατρική θεραπεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας
11η Σεπτεμβρίου: Η CIA είχε προειδοποιήσει από το 1998 για τα σχέδια της Αλ Κάιντα και του Οσάμα μπιν Λάντεν
Σε ένα από τα έγγραφα, που φέρει ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 1998, η CIA αναφέρει ότι η Αλ Κάιντα μπορεί «να ρίξει ένα αεροπλάνο γεμάτο με εκρηκτικά σε μία αμερικανική πόλη»
Το One World Trade Center καταρρέει μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001