Κόσμος

Ρωσία: Διυλιστήριο δέχτηκε επίθεση από drones που ήρθαν από την Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα μεγάλο ρωσικό διυλιστήριο κοντά στα σύνορα δέχτηκε επίθεση από δύο drones προερχόμενα από την Ουκρανία.

Την είδηση έκανε γνωστή το διυλιστήριο στη Ρωσία, καθώς από την επίθεση προκλήθηκε μια πύρινη σφαίρα και ένα νέφος μαύρου καπνού που υψώθηκε στον ουρανό, αναγκάζοντας τη μονάδα να διακόψει την λειτουργία της.

Ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία έχουν αναφέρει ότι έχουν δεχθεί πληθώρα επιθέσεων και βομβαρδισμών, αφότου η Μόσχα έστειλε στρατεύματα της στον πρώην σοβιετικό γείτονα της στις 24 Φεβρουαρίου, την οποία ονομάζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Το διυλιστήριο του Νοβοσαχτίσνκ στην περιοχή του Ροστόφ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε την πρώτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 08:40 ώρα Ελλάδος, η οποία έπληξε μια μονάδα διύλισης αργού πετρελαίου, προκαλώντας έκρηξη και μια πύρινη σφαίρα.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στις 09:23 ώρα Ελλάδος πλήττοντας δεξαμενές αργού πετρελαίου του διυλιστηρίου, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαϊκών προϊόντων στη νότια Ρωσία, αλλά δεν προκλήθηκε πυρκαγιά, ούτε υπήρξαν τραυματίες, ανακοίνωσε το διυλιστήριο.

 

«Ως αποτέλεσμα τρομοκρατικών ενεργειών από τα δυτικά σύνορα της περιοχής του Ροστόφ, δύο άγνωστου ταυτότητας πτητικές συσκευές έπληξαν τις τεχνολογικές εγκαταστάσεις του Νοβοχαντίνσκ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του διυλιστηρίου, στην οποία προστίθεται ότι «το προσωπικό απομακρύνθηκε και ο τεχνολογικός εξοπλισμός διέκοψε την λειτουργία του για να αξιολογηθούν οι ζημιές».

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ροστόφ, Βασίλι Γκόλουμπεφ, δήλωσε ότι το διυλιστήριο διέκοψε την λειτουργία του, και πως τμήματα των δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών βρέθηκαν στον χώρο του διυλιστηρίου.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει προς την κατεύθυνση του διυλιστηρίου, που βρίσκεται μόλις σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, πριν σχηματισθεί μια μεγάλη πύρινη σφαίρα, προκαλώντας αναφωνήσεις από όσους βρίσκονταν κοντά στην κάμερα.

 

Το διυλιστήριο είναι δυναμικότητας 7,5 εκατομμύριων τόνων ετησίως και άρχισε να λειτουργεί το 2009.

Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά δεν επηρεάζει τις προμήθειες βενζίνης και ντίζελ που προορίζονται για τους καταναλωτές στην νότια Ρωσία.

Η Ρωσία διερευνά επίσης τα αίτια μιας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην πόλη Μπριάνσκ, 154 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, στα τέλη Απριλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Τραμπ βράβευσε τον Μασκ με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών: «Τιτάνας της βιομηχανίας, είναι ο Έντισον της εποχής μας»
Με θερμά λόγια τίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, παρά την απομάκρυνσή τους τελευταίους μήνες - Βραβεύσεις και για κορυφαία στελέχη των Google, Nvidia, AMD, Dell και Microsoft
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ