Κόσμος

Ρωσία: Έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου 9,4 εκατομμύρια πολίτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Ρωσία 13,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ 9,4 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ίδια ανέφερε ότι στην Ρωσία έχουν παραχθεί 31,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού. Την πρώτη θέση μεταξύ των ρωσικών εμβολίων, είπε, κατέχει το Sputnik-V που ανέπτυξε το ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας, στην δεύτερη θέση είναι το εμβόλιο EpiVacCorona του επιστημονικού κέντρου Vector που βρίσκεται στο Νοβοσιμπίρσκ και στην τρίτη το εμβόλιο Covivac που ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο Τσουμακόφ.

Την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης Μαΐου, την έχουν κάνει περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ