Κόσμος

Ρωσία: «Εκτοξεύσαμε τον βαλλιστικό πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία για να ακουστεί η φωνή μας»

Η Ρωσία εκτόξευσε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024 τον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλου μέσου βεληνεκούς (IRBM) τύπου Oreshnik εναντίον της πόλης Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία, γεγονός που προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις από την διεθνή κοινότητα και ειδικότερα στη Δύση.

Η χρήση δυτικών προηγμένων πυραυλικών συστημάτων από την Ουκρανία, όπως οι ATACMS και οι Storm Shadow, ανάγκασαν την Ρωσία να χτυπήσει την Ουκρανία με τον Oreshnik, υποστήριξε ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, δικαιολογώντας την απόφασή του.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε σήμερα (27.11.2024) ότι η εκτόξευση του νέου μέσου βεληνεκούς υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου Oreshnik κατά της Ουκρανίας ήταν απαραίτητη για να ακουστεί η φωνή της Μόσχας.

Ο Ριαμπκόφ τόνισε ότι η Μόσχα δεν πιστεύει ότι η ώρα για διαπραγματεύσεις με τη Δύση έχει παρέλθει, αλλά ότι τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσει ισχυρότερες μεθόδους για να ακουστεί ξεκάθαρα η άποψή της.

Ο ίδιος παράλληλα τόνισε ότι η Ρωσία είναι δεσμευμένη με τις ΗΠΑ σχετικά με την ενημέρωση της άλλης πλευράς για εκτοξεύσεις πυραύλων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Νέες απελάσεις από την Ρωσία

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα απελάσει έναν ανταποκριτή και έναν εικονολήπτη της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ως απάντηση σε παρόμοιες κινήσεις της γερμανικής κυβέρνησης κατά του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Channel One.

Το Channel One τόνισε ότι η Γερμανία κλείνει το γραφείο του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου στο Βερολίνο και ότι δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι, ένας ανταποκριτής και ένας κάμεραμαν, που εργάζονταν για το κανάλι, έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τη Γερμανία για λόγους ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 7
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ