Κόσμος

Ρωσία: Επίθεση με πυραύλους σε φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια μεγάλη παρτίδα όπλων που είχε στείλει η Δύση στην Ουκρανία, στην περιφέρεια Ζιτομίρ, δυτικά του Κιέβου.

Το υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Telegram αναφέρει ότι “πύραυλοι Kalibr υψηλής ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς, που εκτοξεύθηκαν από θαλάσσης, κατέστρεψαν μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες , κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μαλίν, στην περειφέρεια Ζιτομίρ”.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα όπλα αυτά προορίζονταν για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς, στα ανατολικά, όπου έχουν επικεντρωθεί οι συγκρούσεις.

Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, το οποίο ωστόσο δεν ήταν σε θέση να την επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν