Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρωσία: Φοιτητής έβαλε κωδικό «Δόξα στην Ουκρανία» στο wifi και καταδικάστηκε σε 10 μέρες φυλακή

Ρωσία: Φοιτητής έβαλε κωδικό «Δόξα στην Ουκρανία» στο wifi και καταδικάστηκε σε 10 μέρες φυλακή

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε έναν φοιτητή σε φυλάκιση 10 ημερών. Το «αδίκημα» του νεαρού ήταν ότι μετονόμασε το δίκτυό του wifi με ένα σύνθημα υπέρ της Ουκρανίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Το δικαστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας έκρινε τον φοιτητή που έβαλε κωδικό «Δόξα στην Ουκρανία» («Slava Ukraini») ένοχο για «δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβολισμών… ή συμβόλων εξτρεμιστικών οργανώσεων», ανέφερε το τηλεγράφημα του Ria-Novosti.

Το άρθρο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων σημειώνει ότι ένας αστυνομικός ήταν αυτός που αποκάλυψε τον κωδικό του wifi στις αρχές.

Επιπλέον, το ρούτερ του νεαρού σπουδαστή του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας κατασχέθηκε.

Το σύνθημα «Slava Ukraine!» («Δόξα στην Ουκρανία!») είναι η κραυγή που φωνάζουν οι ουκρανικές δυνάμεις, καθώς πολεμούν τις δυνάμεις εισβολής της Ρωσίας.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές αρχές έχουν προβεί σε πογκρόμ και άγρια μέτρα καταστολής κατά οποιαδήποτε δημόσιας κριτικής ή κατά όποιας υποστήριξης στις ουκρανικές δυνάμεις, επιβάλλοντας ποινές και βαριές ποινές κάθειρξης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις