Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Φθινόπωρο εκπτώσεων σε… όπλα από την Καλάσνικοφ για όλους τους δημοσιογράφους!

Ρωσία: Φθινόπωρο εκπτώσεων σε… όπλα από την Καλάσνικοφ για όλους τους δημοσιογράφους!

Ένα… διαφορετικό προνόμιο φαίνεται πως μπορούν να έχουν οι δημοσιογράφοι στην Ρωσία. Κι αυτοί γιατί η πασίγνωστη εταιρεία κατασκευής όπλων Καλάσνικοφ, τους προσφέρει έκπτωση 10% σε κάθε όπλο!

Τις τελευταίες ημέρες έχει “φουντώσει” η συζήτηση στην Ρωσία για το κατά πόσο οι δημοσιογράφοι είναι ασφαλείς. Αιτία είναι η επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα η δημοσιογράφος Τατιάνα Φελγκενγκάουερ του ραδιοσταθμού Ekho Moskvi.

Κάποιοι λοιπόν θεώρησαν πως θα πρέπει να πάρουν κάπως πιο… δραστικά μέτρα. Τον “χορό” άνοιξε ο ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta Ντμίτρι Μουράτοφ.

Ο Μουράτοφ είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να δώσει όπλα στους δημοσιογράφους της εφημερίδας, επειδή δεν βλέπει κανένα μέτρο προστασίας από το κράτος.

Καλάσνικοφ: 10% έκπτωση σε όλους!

Σαν.. συνέχεια λοιπόν ήρθε η εταιρεία που φτιάχνει τα πασίγνωστα όπλα Καλάσνικοφ. Σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα kalashnikov.media, έκανε γνωστό πως όλοι οι δημοσιογράφοι μπορούν να αγοράσουν όπλα με έκπτωση.

«Ο όμιλος είναι έτοιμος να προσφέρει έκπτωση 10% σε όλους τους συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας. Οι συνεργάτες του ομίλου είναι επίσης διατεθειμένοι να δώσουν συμβουλές στους δημοσιογράφους όσον αφορά τα ζητήματα αυτοάμυνας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Εκτός Ρωσίας για την ασφάλειά της δημοσιογράφος της Ekho Moskvi

Στο μεταξύ ο διευθυντής σύνταξης του ραδιοσταθμού Ekho Moskvi, το μέσο που δουλεύει η  Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, Αλεξέι Βενεντίκτοφ έγραψε σήμερα στο Twitter ότι η δημοσιογράφος του σταθμού Ξένια Λάρινα έφυγε προσωρινά από την Ρωσία, καθώς αντιμετωπίζει και αυτή κίνδυνο.

Μετά την επίθεση που είχε δεχθεί η δημοσιογράφος Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, ο Βενεντίκτοφ είχε ασκήσει κριτική στα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα, θεωρώντας ότι στοχοποιούν τους δημοσιογράφους. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να συμβουλέψει την Λάρινα να εγκαταλείψει την χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Λάρινα θα φύγει από την Ρωσία για έξι μήνες τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της στην Ρωσία. Μέχρι τότε θα κάνει τις εκπομπές της από το εξωτερικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις