Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρωσία: Γνωρίζει για το δημοσίευμα της El Pais – Δεν συζητά δημόσια τις συνομιλίες με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Ρωσία
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν σχολιάζει το δημοσίευμα της El Pais η Ρωσία, που κάνει λόγο για συμφωνία με τις ΗΠΑ να μην αναπτύξουν πυραύλους και δυνάμεις μάχης στα σύνορα με την Ουκρανία ώστε να μην κλιμακωθεί η ένταση.

Η Ρωσία ενημερώθηκε για το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais με τις απαντήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά προτιμάει να μην προβεί σε σχόλια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος εξήγησε πως το Κρεμλίνο δεν θέλει να συζητήσει σ’ αυτή την φάση δημόσια την πορεία των συνομιλιών με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. «Εμείς δεν δημοσιοποιήσαμε τίποτα. Δεν θέλω να το σχολιάσω, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην El Pais ή στην ισπανική ηγεσία, δεν ξέρω , αλλά τουλάχιστον όχι σε εμάς», δήλωσε ο Πεσκόφ

«Φυσικά και είδαμε το δημοσίευμα. Και μην ξεχνάτε ότι χθες ο Ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν) έκανε μια γενική εννοιολογική εκτίμηση των απαντήσεων που πήραμε όσον αφορά τα ζητήματα που είναι θεμελιωδώς σημαντικά για την Ρωσία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς αν μπορεί να ειπωθεί ότι τα έγγραφα αυτά διαβιβάσθηκαν σκοπίμως στην ισπανική εφημερίδα, ο Πεσκόφ είπε: «Δεν το γνωρίζουμε, και δεν είναι δουλειά μας να διαβάζουμε το φλυτζάνι του καφέ», «εδώ δεν υπάρχει τίποτα να σχολιάσουμε».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία στην δεδομένη αυτή φάση δεν ενδιαφέρεται να δημοσιοποιηθεί η πορεία των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας. «Στο στάδιο αυτό, τουλάχιστον, δεν επιθυμούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε δημόσια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais, έγραψε ότι σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα τα οποία περιλαμβάνουν τις γραπτές απαντήσεις της Ουάσινγκτον και του ΝΑΤΟ στις απαιτήσεις της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας. ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να δεσμευθεί ότι δεν θα αναπτύξει επίγειους πυραύλους και δυνάμεις μάχης στην Ουκρανία, αν η Ρωσία συμφωνήσει να κάνει το ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις