Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρωσία: Γυναίκα ζει 80 χρόνια με μια βελόνα καρφωμένη στον εγκέφαλο

Ρωσία: Γυναίκα ζει 80 χρόνια με μια βελόνα καρφωμένη στον εγκέφαλο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στο ανατολικότερο τμήμα της Ρωσίας ζει σχεδόν όλη της τη ζωή με μια βελόνα μήκους 3 εκατοστών στον εγκέφαλό της, όπως αποκαλύφθηκε αφότου γιατροί έκαναν την απροσδόκητη ανακάλυψη κατά τη διάρκεια μιας αξονικής τομογραφίας.

Οι γιατροί που έκαναν την ανακάλυψη, στην απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσία Σαχαλίνη, πιστεύουν ότι η γυναίκα, 80 ετών, έπεσε θύμα μιας αποτυχημένης βρεφοκτονίας που επιχείρησαν οι γονείς της και είπαν ότι δεν θα προχωρήσουν στην αφαίρεση της βελόνας φοβούμενοι ότι θα επιδεινωθεί η κατάστασή της.

Σε μια δήλωσή του την Τετάρτη, το τοπικό τμήμα Υγείας ανέφερε:

«Τέτοιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια ετών πείνας δεν ήταν ασυνήθιστες. Οι γονείς της πιθανότατα αποφάσισαν να σκοτώσουν το παιδί τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μ’ εκείνη να ζει από τη γέννησή της μέχρι και σήμερα έχοντας τη βελόνα καρφωμένη στον εγκέφαλό της Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείτο συχνά για να κρύψει στοιχεία του εγκλήματος». 

Υπήρχαν έλλειψη τροφίμων σε όλη τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και πολλοί άνθρωποι ζούσαν στη φτώχεια.

«Η βελόνα διαπέρασε τον αριστερό βρεγματικό λοβό της, αλλά δεν είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα – το κορίτσι επέζησε», ανέφερε το τοπικό τμήμα Υγείας, προσθέτοντας ότι η ασθενής δεν παραπονέθηκε ποτέ για πονοκεφάλους λόγω του τραυματισμού και δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνο.

«Η κατάστασή της παρακολουθείται από τον θεράποντα ιατρό», ανέφερε επίσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις