Κόσμος

Ρωσία: Η Μόσχα «θάφτηκε» στο χιόνι μέσα στην άνοιξη – Ρεκόρ χιονόπτωσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ρεκόρ χιονόπτωσης σημειώνεται στη Μόσχα καθώς σύμφωνα με τη ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία, 25 ως 40 εκατοστά χιόνι έπεσαν σήμερα το πρωί στους δρόμους της Μόσχας – μια αύξηση κατά 21 εκατοστά σε σχέση με χθες, Σάββατο.

Η αύξηση αυτή, η οποία προκλήθηκε από ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Μόσχα, «είναι πολύ σπάνια, πρόκειται για ρεκόρ», δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Ρόμαν Βιλφάντ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Έπειτα από ασυνήθιστες χιονοπτώσεις, σωροί χιονιού που βλέπει κανείς το Φεβρουάριο σχηματίσθηκαν σε ορισμένα μέρη της πρωτεύουσας!», ανέφερε σε ανακοίνωση η μετεωρολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το φαινόμενο οφείλεται στην καταιγίδα που ονομάστηκε Καταρίνα και προκάλεσε στη Ρωσία «χιονοπτώσεις στις αρχές Απριλίου που σημειώνονται μόνο μία φορά κάθε 50 χρόνια».

Η μετεωρολογική υπηρεσία υπενθυμίζει πάντως ότι η κατάσταση απέχει ακόμη πολύ από το απόλυτο ρεκόρ χιονόπτωσης των 55 εκατοστών, το οποίο είχε καταγραφεί στη Μόσχα στις 3 Απριλίου 1895.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα