Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Η Ουκρανία βομβάρδισε την Ζαπορίζια, υπάρχει νεκρός – Για 2 νεκρούς στην Χερσώνα κάνει λόγο το Κίεβο

Ρωσία: Η Ουκρανία βομβάρδισε την Ζαπορίζια, υπάρχει νεκρός – Για 2 νεκρούς στην Χερσώνα κάνει λόγο το Κίεβο

Ουκρανικούς βομβαρδισμούς δέχτηκε η Ζαπορίζια, με την Ρωσία να υποστηρίζει πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε. Την ίδια ώρα η Ουκρανία αναφέρει πως κατέρριψε ρωσικούς πυραύλους Κρουζ.

Σύμφωνα με την Ρωσία, οι δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν δρόμο στην Ζαπορίζια, την οποία η Ρωσία θεωρεί τώρα τμήμα του εδάφους της.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Νοβοχορίβκα.

Ουκρανία: 2 νεκροί στην Χερσώνα

Από τη μεριά της η Ουκρανία κάνει λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς από ρωσική επίθεση στην Χερσώνα στη νότια Ουκρανία.

Ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Προκούντιν ανέφερε σε μια πρώτη ανάρτηση στην εφαρμογή Telegram ότι στην επίθεση επλήγη δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών. Ένας 55χρονος άνδρας σκοτώθηκε επί τόπου και πέντε άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον ίδιο. Σε επόμενη ανάρτησή του ανέφερε ότι και ένας 43χρονος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Παράλληλα η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε στη διάρκεια της νύχτας 13 ρωσικούς πυραύλους Κρουζ που είχαν στόχο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Και οι δεκατρείς πύραυλοι Kh-101/Kh-555 καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα”, αναφέρει η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε μήνυμά της στο Telegram. “Αυτήν τη φορά, η επίθεση είχε στόχο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιφέρεια Χμελνίτσκι» στη δυτική Ουκρανία, διευκρίνισε.

Η Ρωσία έχει εντείνει από τον Μάιο τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών-καμικάζι και πυραύλων, καθώς η Ουκρανία άρχισε την αντεπίθεσή της που αναμενόταν από καιρό σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

“Οι εκτοξεύσεις (πυραύλων) έγιναν γύρω στα μεσάνυχτα από την Κασπία από τέσσερα βομβαρδιστικά Tu-95MS “, διευκρίνισε η ουκρανική πολεμική αεροπορία στην ανακοίνωσή της.

Ο δήμαρχος του Χμελνίτσκι, ο Ολεξάντρ Σιμτσίτσινε, ανέφερε εκρήξεις στην πόλη αυτή, που είχε 275.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022, και ευχαρίστησε την αντιαεροπορική άμυνα για το έργο της.

Η Ουκρανία γνωστοποίησε σήμερα ότι σημείωσε κάποια πρόοδο στον νότο όπου οι δυνάμεις της κατέγραψαν “μερική επιτυχία”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Αντρίι Κοβαλιόφ.

Στο ανατολικό τμήμα, ο ουκρανικός στρατός “συνεχίζει να συγκρατεί την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων” και “μάχες ιδιαίτερα δύσκολες συνεχίζονται”, διευκρίνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις