Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε με drones 3 αεροπορικές βάσεις – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε με drones 3 αεροπορικές βάσεις – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Η Ουκρανία χτύπησε 3 στόχους στην Ρωσία, χρησιμοποιώντας drones, σημαδεύοντας 3 αεροπορικές βάσεις.

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως τα πλήγματα αυτά δείχνουν τη νέα βούληση της Ουκρανίας να μεταφέρει τον πόλεμο στην καρδιά της Ρωσίας.

Τα drones απογειώθηκαν από το ουκρανικό έδαφος και τα πλήγματά τους κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο αεροσκάφη σε μια από τις βάσεις και προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά άλλα, κατά το δημοσίευμα των NYT.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως εξαπολύθηκαν επιθέσεις εναντίον αεροπορικών βάσεων στην κεντρική Ρωσία. «Το καθεστώς του Κιέβου αποπειράθηκε να καταφέρει πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σοβιετικού σχεδιασμού στην αεροπορική βάση Ντιαγκίλεβα στην περιφέρεια Ριαζάν και στην αεροπορική βάση Ένγκελς στην επαρχία Σαράτοφ», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Σκοπός της ουκρανικής επιχείρησης ήταν να καταστρέψουν «ρωσικά αεροσκάφη μακράς εμβέλειας», που χρησιμοποιούνται στα πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, κατά την ίδια πηγή.

Πάντα κατά την εκδοχή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αν και τα UAVs αυτά αναχαιτίστηκαν από ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συντρίμμια τους έπεσαν στις βάσεις, προκαλώντας εκρήξεις, σκοτώνοντας τρεις στρατιωτικούς, τραυματίζοντας άλλους τέσσερις και προκαλώντας ελαφριές ζημιές σε δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Χτύπημα και σε αεροπορική βάση στο Κουρσκ

Παράλληλα, άλλο drone έπληξε αεροπορική βάση στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ο Ρομάν Σταραβόιτ.

«Δεν υπήρξαν απώλειες. Η φωτιά έχει περιοριστεί. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εργάζονται επιτόπου», ανέφερε ο Σταραβόιτ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Η περιφέρεια Κουρσκ γειτονεύει με την Ουκρανία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις