Τετάρτη, 17 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρωσία: Η Βρετανία ετοίμασε και η Ουκρανία εκτέλεσε την επίθεση με drones στην Σεβαστούπολη

Ρωσία: Η Βρετανία ετοίμασε και η Ουκρανία εκτέλεσε την επίθεση με drones στην Σεβαστούπολη

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κατηγόρησαν σήμερα την Ουκρανία και τη Βρετανία για τη μαζική επίθεση με μη drones εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Σεβαστούπολη, στην Κριμαία.

Η Ρωσία υποστήριξε πως από την επίθεση αυτή στην Σεβαστούπολη προκλήθηκαν «μικρές ζημιές» σε ένα πλοίο. 

Ο φιλορώσος κυβερνήτης της περιοχής είπε όμως επίσης πως η σημερινή επίθεση ήταν η πιο «μαζική» που έχει σημειωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Αυτή τη νύχτα σημειώθηκε η μαζικότερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με τηλεχειριζόμενα οχήματα επιφανείας στα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης» από την έναρξη του πολέμου, είπε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS

Η Ρωσία Επίσης κατηγόρησε την Βρετανία πως ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream.

«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού Κέντρου Ειδικών Ναυτικών Επιχειρήσεων έγιναν από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στο Οτσάκοφ, στην περιοχή του Μικολάεφ της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα πλοία που βρέθηκαν στο στόχαστρο συμμετείχαν στην προστασία των νηοπομπών που έχουν αναλάβει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει αρχικά πως απέκρουσε την επίθεση, ωστόσο βίντεο και εικόνες που δημοσιεύτηκαν έδειχναν καπνούς να βγαίνουν από τη ναυτική βάση και το στόλο της Σεβαστούπολης.

Τελικά η Ρωσία παραδέχτηκε πως υπήρξαν ζημιές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις