Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Καρέ – καρέ η σύλληψη της σπείρας που έκλεβε διαμάντια!

Ρωσία: Καρέ – καρέ η σύλληψη της σπείρας που έκλεβε διαμάντια!
Twitter

Διαμάντια αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν κλαπεί και περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, εντοπίστηκαν στα σπίτια ενός εγκληματικού δικτύου που δρούσε στο εσωτερικό της κρατικής εταιρείας εξόρυξης διαμαντιών “Alrosa” στη Ρωσία.

Η “Alrosa”, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ακατέργαστων διαμαντιών σε όρους καρατίων στη Ρωσία, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι εντοπίστηκε ένα δίκτυο κλοπής διαμαντιών που λειτουργούσε στα τμήματα διαλογής και αξιολόγησης.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέρει ότι τρεις ύποπτοι – μεταξύ των οποίων και ένας υπάλληλος της “Alrosa” – συνελήφθησαν και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη.

Η ρωσική εταιρεία “Alrosa”, η οποία ανταγωνίζεται την αγγλοαμερικανική De Beers που είναι ο μεγαλύτερος πωλητής διαμαντιών στον κόσμο, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ότι εξαρθρώθηκε μία ευρείας κλίμακας πώληση διαμαντιών και πως η ίδια διεξάγει δική της εσωτερική έρευνα.

Βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Ανακριτική Επιτροπή δείχνει μερικά ανοιγμένα χρηματοκιβώτια που ήταν γεμάτα με χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, κουτιά με κοσμήματα των οίκων Tiffany και Dior, και πολλές πλαστικές σακούλες με ακατέργαστα διαμάντια σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Δείτε το βίντεο από το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο RUPTLY:

Οι ύποπτοι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στις 6.6.2019, ενώ προσπαθούσαν να κλέψουν άλλη μία παρτίδα διαμαντιών αξίας μεγαλύτερης των 22 εκ. ρουβλίων (340.000 δολαρίων).

Κατά την διάρκεια της έρευνας που επακολούθησε, βρέθηκε μια κρύπτη με διαμάντια και μετρητά, όπως επίσης και κοσμήματα και δεκάδες πανάκριβα ρολόγια κοσμημένα με διαμάντια.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή, οι τρεις ύποπτοι να τεθούν υπό κράτηση όσο συνεχίζεται η έρευνα.

Η “Alrosa” παρήγαγε πέρυσι διαμάντια βάρους 36,7 εκατομμυρίων καρατίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις