Κόσμος

Ρωσία κατά Γκουτέρες: Ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι όργανο προπαγάνδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα επίθεση από υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που τον χαρακτήρισε «όργανο προπαγάνδας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα «θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μετατρέπεται σε όργανο προπαγάνδας και πίεσης στα κράτη μέλη, όταν θα έπρεπε να καθοδηγείται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ στο σύνολό του».

Ο Γκουτέρες δήλωσε χθες Πέμπτη ότι τα σχέδια της Ρωσίας για προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών θα σηματοδοτήσουν μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» που θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές για ειρήνη στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα