Κόσμος

Ρωσία: Καταδικάστηκε ακτιβιστής της αντιπολίτευσης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδίκασε ρωσικό δικαστήριο τον ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Αντρέι Πιβοβάροφ, επειδή καθοδηγούσε ένα εκτός νόμου πολιτικό κίνημα, ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του δικαστηρίου.

Ο Πιβοβάτοφ, είναι ένας πρώην διευθυντής της «Ανοιχτής Ρωσίας», μιας ανενεργούς σήμερα ομάδας της αντιπολίτευσης που συνδέεται με τον πρώην μεγιστάνα πετρελαίου και επί χρόνια επικριτή του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Ο Πιβοβάροφ συνελήφθη τον Ιούνιο του 2021, όταν οι αρχές σταμάτησαν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ενώ αυτό επιχειρούσε να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης με προορισμό την Πολωνία , και από τότε βρίσκεται στην φυλακή.

Η Ρωσία συνεχίζει τις διώξεις των επικριτών του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, φιμώνοντας ουσιαστικά τη διαφωνία μέσω ενός κύματος ποινικών υποθέσεων και νέων περιορισμών στην ελευθερία του λόγου, στο πλαίσιο της στρατιωτικής λογοκρισίας που έχει επιβάλλει.

Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν την οργάνωση «Ανοιχτή Ρωσία» «ανεπιθύμητη» και το κίνημα που συνδέεται με τον Χοντορκόφσκι σταμάτησε πέρυσι να δραστηριοποιείται στην Ρωσία σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους συνεργάτες του. Αρκετά ηγετικά στελέχη της «Ανοικτής Ρωσίας» έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές φυλάκισης σε υποθέσεις , οι οποίες όπως λένε οι υποστηρικτές της, είχαν πολιτικά κίνητρα.

«Αφότου εξετάσθηκαν το περιεχόμενο της δικογραφίας και τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν καταθέσει τα μέρη, το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου πόλης Κρασνοντάρ που βρίσκεται στο νότο της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή εκδόθηκε λίγες μόνο μέρες αφότου ένας δημοφιλής πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης ο Ιλιά Γιάσιν, προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες ότι διέδιδε ψευδείς πληροφορίες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο στη Νότια Καρολίνα σκοτώνοντας 34χρονη λίγο μετά τον γάμο της - Βίντεο από την σύλληψη
Στο βίντεο φαίνεται με χειροπέδες να κλαίει και να ζητά από τους αστυνομικούς να καλέσει τον πατέρα της - «Κανείς δεν έχει αποδείξεις για οτιδήποτε έκανα» ακούγεται να λέει με θράσος
H 27χρονη που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα
CNN: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ ψάχνει διέξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν – «Περιορισμένες οι επιλογές των ΗΠΑ»
Ποια η στάση του Νταν Κέιν - Αυξάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη του πολέμου και την μείωση των αποθεμάτων σε βασικά πυρομαχικά
Νταν Κέιν