Κόσμος

Ρωσία: Καταγγέλλει πιέσεις σε χώρες για να μην αγοράσουν το εμβόλιο Sputnik V

Η Ρωσία έκανε γνωστό σήμερα πως ασκείται πίεση σε κάποιες χώρες για να μην αγοράσουν το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα κατήγγειλε πως αυτές οι πιέσεις έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα, αλλά η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους προσπάθειες δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τα παραπάνω σχόλια κληθείς να σχολιάσει σχετικά με μια αμερικανική κυβερνητική έκθεση που δείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν την Βραζιλία από την αγορά του ρωσικού εμβολίου.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι κατά της πολιτικοποίησης της κατάστασης αναφορικά με τα εμβόλια.

Παρατείνεται η απαγορευση πτήσεων προς και από τη Βρετανία

Η Ρωσία αποφάσισε να επεκτείνει για διάστημα ενός μηνός, έως τις 16 Απριλίου, την απαγόρευση των πτήσεων από και προς την Βρετανία λόγω της νέας βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει 28 περιπτώσεις μολύνσεων από την βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, η οποία έχει επιβάλει απαγόρευση των πτήσεων από τις 22 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη οι συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας μετά το σημερινό φιάσκο - Αλληλοκατηγορούνται οι δυο πλευρές
Ο Ντόναλντ Τραμπ, άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να κάνει μια στάση στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι