Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρωσία: Κατηγόρησε ΗΠΑ και Βρετανία ότι εμπλέκονται στις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream

Ρωσία: Κατηγόρησε ΗΠΑ και Βρετανία ότι εμπλέκονται στις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream

Η Ρωσία θυμήθηκε και πάλι τις πολύκροτες εκρήξεις στους στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 και άφησε αιχμές δια μέσω του Ντμίτρι Πεσκόφ ότι ΗΠΑ και Βρετανία είχε εμπλοκή στο συμβάν.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ρωσίας είπα ότι οι υποθαλάσσιες εκρήξεις, που διέρρηξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική Θάλασσα, οργανώθηκαν και από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

«Εμπλέκονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης έκανε την καταγγελία για ΗΠΑ και Βρετανία, απαντώντας σε ερώτηση για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 στους αγωγούς Nord Stream.

Από την άλλη, πάντως, ο αξιωματούχος  της κυβέρνησης της Ρωσίας δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, που να δείχνει ότι ΗΠΑ και Βρετανία είχαν ρόλο στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις