Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ρωσία: Κρατούνται δυο στρατιώτες για την εκτέλεση εννέα αμάχων στην Ουκρανία – Σκληρές εικόνες

Ρωσία: Κρατούνται δυο στρατιώτες για την εκτέλεση εννέα αμάχων στην Ουκρανία – Σκληρές εικόνες

Υπό κράτηση βρίσκονται δύο στρατιώτες σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχεται από τη Ρωσία, καθώς υπάρχει η υποψία ότι σκότωσαν μια εννεαμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στρατιώτες ήταν από περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής και ο λόγος για τις δολοφονίες φάνηκε ότι ήταν κάποιου είδους προσωπικές διαφορές.

Οι δολοφονίες έγιναν στη Βολνοβάχα, μια βιομηχανική πόλη ανάμεσα στο Ντονέτσκ και τη Μελιτόπολη.

Μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία μετέδωσαν ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα με σιγαστήρες για να σκοτώσουν την οικογένεια τη νύχτα.

Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα στην Ουκρανία που κατηγορεί στρατιώτες από τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ουκρανική πλευρά, πριν κάποιες μέρες μέλη του ρωσικού στρατού – πιθανότατα τσετσενικής καταγωγής – αξίωσαν από την οικογένεια να τους παραδώσει το σπίτι όπου ζούσε.

 

Μετά την άρνησή τους, οι στρατιώτες του ρωσικού στρατού αποχώρησαν για να επιστρέψουν αργότερα μέσα στη νύχτα, φέροντας πιθανότατα συσκευές νυχτερινής όρασης, με όπλα που είχαν σιγαστήρες και να εκτελέσουν όσους βρίσκονταν στο μοιραίο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, την ώρα που κοιμόντουσαν.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που είχαν το φως της δημοσιότητας από το σημείο του μακελειού, διακρίνεται το ένα παιδί να κοιμάται στην αγκαλιά της μητέρας του.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα σκληρές:

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα 9 μέλη της οικογένειας που βρήκαν τραγικό θάνατο, είχαν συγκεντρωθεί στο μοιραίο σπίτι για να γιορτάσουν τα γενέθλια της πεθεράς του ζευγαριού και γιαγιάς των δύο εκτελεσμένων παιδιών…

Το γραφείο του Ουκρανού εισαγγελέα ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ξεκίνησε τη δική του έρευνα για το έγκλημα, παράλληλα με την έρευνα που θα διερευνηθεί στη Ρωσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις