Κόσμος

Ρωσία: Μετ’ εμποδίων η εύρεση δουλειάς για όσους δεν κάνουν εμβόλιο

Δυσκολίες θα έχουν στο να βρουν δουλειά οι ανεμβολίαστοι ή όσοι δεν έχουν ανοσία στην Ρωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιου είδους διακρίσεις θα υπάρξουν αναπόφευκτα. Οι άνθρωποι χωρίς εμβολιασμό ή ανοσία δεν θα μπορούν να εργαστούν παντού. Δεν είναι δυνατόν. Αυτό θα αποτελέσει απειλή σε αυτούς που είναι γύρω τους», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε χθες ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό σε κάποιες περιοχές της Ρωσίας επιδεινώνεται καθώς οι αρχές αρχίζουν να προωθούν την ιδέα τακτικών εμβολιασμών προκειμένου να προσπαθήσουν να ανακόψουν την αύξηση νέων κρουσμάτων.

Έξαρση των θανάτων από κορονοϊό

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 546 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, ο μεγαλύτερος επιβεβαιωμένος αριθμός θανάτων σε μία ημέρα από τον Φεβρουάριο, και 16.715 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς συνεχίζεται η δραματική αύξηση, την οποία οι αρχές αποδίδουν στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Οι αρχές προσπαθούν να πείσουν αλλά και να υποχρεώσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, προσφέροντας σε αυτούς που ανοσοποιούνται την ευκαιρία να κερδίσουν νέα αυτοκίνητα και διαμερίσματα, ενώ προειδοποιούν αυτούς που αρνούνται ότι κινδυνεύουν με απώλεια εσόδων και απόλυση.

Το Κρεμλίνο απέδωσε την Παρασκευή την αύξηση των κρουσμάτων στην απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν και στον «μηδενισμό».

Η Ρωσία έχει εγκρίνει τέσσερα εγχώριας παρασκευής εμβόλια και έχει πουλήσει το βασικό της σκεύασμα, το Sputnik V, σε πολλές ξένες χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ