Κόσμος

Ρωσία: «Μην ταξιδεύετε στη Βρετανία» συμβουλεύει τους πολίτες η Μόσχα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H Ρωσία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Βρετανία και ανακοίνωσε ότι αυστηροποιεί τους όρους απόκτησης ρωσικής βίζας για τους Βρετανούς.

Τα μέτρα αυτά από τη Ρωσία παρουσιάζονται ως απάντηση στις “μη φιλικές” ενέργειες του Λονδίνου μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

“Λόγω της εξαιρετικά μη φιλικής πορείας (που ακολουθεί) η Βρετανία απέναντι στη χώρα μας και προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικές απώλειες και άλλα πιθανά προβλήματα, συνιστούμε στους Ρώσους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Καταγγέλλοντας τις δυσκολίες που συναντούν οι Ρώσοι για ν’ αποκτήσουν βρετανική βίζα, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι θα κάνει “το ίδιο προς τους Βρετανούς, μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί Ρώσοι διαμαρτύρονται γιατί η απόκτηση θεώρησης εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστεί “ουσιαστικά αδύνατη”.

Η ρωσική διπλωματία διαβεβαίωσε ότι η βρετανική πλευρά είχε εξηγήσει ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις για τους Ρώσους οφείλονται στο γεγονός ότι οι φάκελοι των Ουκρανών είχαν προτεραιότητα λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Εξάλλου, η Μόσχα σημειώνει ότι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην καταβολή προξενικών εξόδων, καθώς οι τραπεζικές τους κάρτες δεν λειτουργούν πλέον εξαιτίας των κυρώσεων.

Η Βρετανία διατηρεί εδώ και χρόνια πολύ δύσκολες σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά η χώρα, το Λονδίνο κυρίως, είναι αγαπημένος τόπος διαμονής της ρωσικής ελίτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ζωντανή μετάδοση και με τουφέκι θα εκτελεστεί ο μακελάρης του Φορτ Χουντ που σκότωσε 13 άτομα σε ιατρείο στρατιωτικής βάσης στο Τέξας
Εξάντλησε τις δυνατότητες έφεσης πέρυσι, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για τον Ντόναλντ Τραμπ να επικυρώσει την ποινή αυτή την εβδομάδα, κατόπιν σύστασης του Χέγκσεθ
Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 12
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP