Ρωσία: Ο ένας στους πέντε ανθρώπους τα βγάζει πέρα δύσκολα

φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με δυσκολία τα φέρνει βόλτα το 20% των ανθρώπων στη Ρωσία, έχοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να επιβιώνουν.

Με τον μισθό του, ένας στους πέντε Ρώσους μπορεί να αγοράσει μόνο τα αναγκαία είδη διατροφής, αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ανάλυσης & Πρόβλεψης της Ρωσικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας & Δημόσιας Διοίκησης, η οποία υπάγεται στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την έρευνα ο πληθυσμός της Ρωσίας μπορεί να διαιρεθεί σε τέσσερις κατηγορίες με βάση το επίπεδο κατανάλωσης.

Το 22% των Ρώσων βρίσκεται στην κατηγορία των φτωχών, στην οποία ανήκουν τα άτομα τα εισοδήματα των οποίων δεν τους επιτρέπουν να αποκτήσουν τίποτα περισσότερο από τα βασικά είδη διατροφής.

Το 35,6% των Ρώσων εντάσσεται στην κατηγορία του καταναλωτικού κινδύνου.

Ρωσία: Φτώχεια 2018

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Ρώσοι, τα εισοδήματα των οποίων τους επιτρέπουν να διασφαλίσουν μια φυσιολογική διατροφή, να αποκτήσουν την απαιτούμενη καθημερινή ένδυση, αλλά οι οποίοι δυσκολεύονται να αγοράσουν διαρκή αγαθά (μη αναλώσιμα, ψυγείο, αυτοκίνητο κτλ), ενώ δεν έχουν προοπτικές να αναβαθμίσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Στην κατηγορία η οποία είναι ευμετάβλητη σε πιθανές αλλαγές , ανήκει το 14,1% των Ρώσων. Τα έσοδα που έχουν τα άτομα της κατηγορίας αυτής, τους επιτρέπουν να διασφαλίζουν μια φυσιολογική διατροφή και την καθημερινή τους ένδυση. Η αγορά διαρκών αγαθών για την κατηγορία αυτή είναι δύσκολη, όμως τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή ευελπιστούν ότι θα αλλάξει μελλοντικά η οικονομική τους κατάσταση.

Στην τέταρτη κατηγορία, την κατηγορία εκείνων που διαβιούν χωρίς προβλήματα , ανήκει το 28,3% των Ρώσων. Είναι η κατηγορία των ατόμων που έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν διαρκή αγαθά και δεν περιμένουν να πέσει το βιοτικό τους επίπεδο.

Πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Εργασίας Μαξίμ Τοπίλιν είχε παραδεχτεί δηλώσει ότι κάτω από το όριο της φτώχειας ζουν 20 εκατομμύρια Ρώσοι. Στην παρούσα φάση το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ειδικά προγράμματα που αφορούν την μείωση της φτώχειας στη χώρα, ενώ τα πρώτα ειδικά πιλοτικά προγράμματα θα εφαρμοστούν εντός του 2019 σε έξι περιφέρειες της χώρας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Τραμπ: Θα τελειώσει γρήγορα ο κορονοϊός – Επίθεση σε Μπάιντεν για τρομοκράτηση των ψηφοφόρων

Τραμπ: Θα τελειώσει γρήγορα ο κορονοϊός – Επίθεση σε Μπάιντεν για τρομοκράτηση των ψηφοφόρων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σε υποστηρικτές του στην Φλόριντα χθες Παρασκευή ότι η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει σύντομα. Παράλληλα ο Τραμπ κατηγόρησε ... Διαβάστε περισσότερα
Αργεντινή: Παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμη δυο εβδομάδες

Αργεντινή: Παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμη δυο εβδομάδες

Τα μέτρα περιορισμού στην Αργεντινή για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός παίρνουν παράταση για ακόμη δυο εβδομάδες όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες. «Βρισκόμαστε μακριά από ... Διαβάστε περισσότερα
ΗΠΑ: Δεν “τράβηξε” το δεύτερο ντιμπέιτ Τραμπ και Μπάιντεν – Έπεσε σε τηλεθέαση

ΗΠΑ: Δεν “τράβηξε” το δεύτερο ντιμπέιτ Τραμπ και Μπάιντεν – Έπεσε σε τηλεθέαση

Το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν προσέλκυσε περίπου 63 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με τα ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Συνεργασία ΠΟΥ και Wikipedia απέναντι στην παραπληροφόρηση

Κορονοϊός: Συνεργασία ΠΟΥ και Wikipedia απέναντι στην παραπληροφόρηση

Η Wikipedia και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν πιο αποτελεσματικά την ολοένα διευρυνόμενη διεθνώς ... Διαβάστε περισσότερα