Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Ο Πούτιν «καρατόμησε» τον «Χασάπη της Μαριούπολης»

Ρωσία: Ο Πούτιν «καρατόμησε» τον «Χασάπη της Μαριούπολης»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν… αποκεφάλισε τον υφυπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος είχε τον πρώτο λόγος στις ρωσικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Μαριούπολης της Ουκρανίας και του είχαν κολλήσει το σκληρό και αποτρόπαιο παρατσούκλι «χασάπης».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν απέπεμψε από την κυβέρνηση, τον 60χρονο Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος ηγήθηκε της πολιορκίας της πόλης. Ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ είχε τον πρώτο λόγο στις πολεμικές επιχειρήσεις εκεί, που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 20.000 αμάχους και για τον λόγο αυτό τον αποκαλούσαν «Χασάπη της Μαριούπολης».

Την καρατόμηση του 60χρονου συνταγματάρχη ανακοίνωσε δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, Αλεξάντερ Σλάντκοφ, ο οποίος φέρεται να επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απομάκρυνε τον Μιχαήλ Μιζίντσεφ, μόλις επτά μήνες αφότου τον διόρισε επικεφαλής των πολεμικών επιχειρήσεων της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες της Daily Mail.

Σκληρός και απάνθρωπος – Διέταξε να βομβαρδιστεί θέατρο με 300 ανθρώπους

Ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ θεωρείται ένας σκληρός και απάνθρωπος στρατιωτικός και αυτό φάνηκε πολλές φορές στις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Μαριούπολη. Μια από τις πιο αποτρόπαιες αποφάσεις τους ήταν η εντολή που έδωσε για να βομβαρδιστεί ένα θέατρο που φιλοξενούσε εκατοντάδες οικογένειες. Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν να σκοτωθούν εκεί περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ υπάκουσε σε όλες στις διαταγές του Κρεμλίνου και  ηγήθηκε πρόθυμα της βάρβαρης αδυσώπητης πολιορκίας της πόλης του λιμανιού της Μαριούπολης που συνολικά άφησε πίσω της περισσότερους από 20.000 νεκρούς αμάχους.

Άγνωστο το γιατί καρατομήθηκε

Ακόμα δεν έχει γνωστό το γιατί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να… στείλει σπίτι του τον 60χρονο στρατιωτικό.

Ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ διορίστηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον Σεπτέμβριο του 2022, ως υφυπουργός Άμυνας υπό τον Σεργκέι Σοιγκού, αντικαθιστώντας στη θέση αυτή τον στρατηγό Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, ο οποίος κατηγορήθηκε για αποτυχία στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Ουκρανίας.

Ο πολεμικός ανταποκριτής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Αλεξάντερ Σλάντκοφ, ο οποίος έβγαλε την είδηση φέρεται να είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail ότι δεν ξέρει γιατί έγινε η καρατόμηση αυτή.

«Ο Μιζίντσεφ είναι φίλος μου», είπε ο Σλάντκοφ και πρόσθεσε: «Τον σέβομαι πολύ. Πώς, τι, για ποιο λόγο τον απέπεμψε ο Πούτιν. Είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς. Θα μάθουμε στη συνέχεια. Οι ακριβείς λόγοι για την απόλυσή του δεν είναι ακόμη σαφείς, όπως επίσης δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για απομάκρυνση από το αξίωμα, αναστολή ή μετάθεση σε νέο τόπο υπηρεσίας», πρόσθεσε ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής.

Ήθελε την θέση του Σαϊγκού

Κάποια σενάρια ανέφεραν, πάντως, ότι στην καρατόμηση του Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ίσως να έπαιξε ρόλο και ο Σεργκέι Σαϊγκού, καθώς σενάρια ανέφεραν ότι ο 60χρονος είχε… βάλει στο μάτι τη θέση του και ήθελε να γίνει υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις