Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρωσία: Ο Πούτιν ψήφισε διαδικτυακά για τις προεδρικές εκλογές – «Ευχαριστούμε, ψηφίσατε επιτυχώς»

Ρωσία: Ο Πούτιν ψήφισε διαδικτυακά για τις προεδρικές εκλογές – «Ευχαριστούμε, ψηφίσατε επιτυχώς»

Μέσω του διαδικτύου αποφάσισε να ψηφίσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ψήφισε διαδικτυακά σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα των προεδρικών εκλογών τις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει, επανεκλεγόμενος για μια νέα εξαετή θητεία, ελλείψει αντιπάλου.

Στα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση ο Πούτιν κατευθύνεται σε ένα γραφείο και κάθεται μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με φόντο δύο ρωσικές σημαίες. Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται στη συνέχεια το μήνυμα «Ευχαριστούμε, ψηφίσατε επιτυχώς».

 

Να σημειωθεί πάντως ότι μετ’ εμποδίων κυλάει η πρώτη μέρα των προεδρικών εκλογών στην Ρωσία, καθώς σε κάποιες – λίγες, αλλά εντυπωσιακές – περιπτώσεις πολίτες αποφάσισαν να δείξουν «εκρηκτικά» την αντίθεσή τους στον Βλαντιμίρ Πούτιν και την όλη διαδικασία.

Σε κάποια εκλογικά κέντρα στη Ρωσία άναψαν «ξαφνικά» φωτιές, είτε σε παραβάν είτε στην κάλπη που θα αναδείξει ούτως ή άλλως εκ νέου πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σε άλλα πολίτες έριξαν υγρό στην κάλπη, ώστε να ακυρωθούν τα ψηφοδέλτια των προεδρικών εκλογών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις