Κόσμος

Ρωσία: Ο Πριγκόζιν ζητά να διερευνηθούν τα εγκλήματα Ρώσων αξιωματούχων πριν και κατά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κλιμακώνει την επίθεσή του στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο πρώην σεφ του Βλαντιμίρ Πούτιν και νυν πιο ισχυρός μισθοφόρος της Ρωσίας Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει από εισαγγελείς να διερευνήσουν τα «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πριν και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Σήμερα έστειλα επιστολές στην Ανακριτική Επιτροπή και στο γραφείο του εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζητώντας τους να ελέγξουν το γεγονός της διάπραξης εγκλημάτων κατά την προετοιμασία και κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (ΕΣΕ) από πληθώρα υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

«Οι επιστολές αυτές δεν θα δημοσιευθούν λόγω του γεγονότος ότι οι ανακριτικές αρχές θα ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα το θέμα.

Ο Πριγκόζιν, που είναι ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης «Wagner», έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ότι υπονομεύουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι ιδεολογικά συγγενής του Χίτλερ» – «Θα πάρουμε το Τελ Αβίβ σε 72 ώρες» λένε τουρκικά μέσα
«Αυταπάτη του Νετανιάχου πως η Ιερουσαλήμ είναι δική του! Ο Νετανιάχου είναι ηγέτης γενοκτονικού δικτύου», δήλωσε με τη σειρά του Ομέρ Τσελίκ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΦΩΤΟ Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
12
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ