Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρωσία: Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έπαιξε ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Ρωσία: Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έπαιξε ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε για το ρόλο του Ρώσου ολιγάρχη Αμπράμοβιτς στις αρχικές συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά για τις απελάσεις Αμερικανών διπλωματών.

Συγκεκριμένα, για τις τελευταίες απελάσεις Αμερικανών διπλωματών ο Ν. Πεσκόφ είπε ότι ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι απελαύνει 12 Ρώσους διπλωμάτες της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα έλαβε κατάλογο με Αμερικανούς διπλωμάτες που θεωρούνται «personae non gratae» σε μία κίνηση που σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί «απάντηση« στην αντίστοιχη αμερικανική στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Κρεμλίνο ασχολήθηκε ειδικά με τις σερβικές ανησυχίες για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Οι σερβικές ανησυχίες αποτελούν προτεραιότητα για την Ρωσία, δήλωσε ο Πεσκόφ, αφού ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πρόεδρος της Σερβίας, στενής συμμάχου της Μόσχας, δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να προμηθεύει την χώρα του με ρωσικό φυσικό αέριο.

Σχετικά με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο τελών υπό το κράτος των δυτικών κυρώσεων Ρώσος ολιγάρχης διαδραμάτισε αρχικά ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά η διαδικασία βρίσκεται τώρα στα χέρια των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών.

Click4More: «Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς»

«Όντως συμμετείχε στο αρχικό στάδιο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα στις δύο ομάδες, στους Ουκρανούς και στους Ρώσους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις