Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Ούτε να πενθήσουν τους νεκρούς τους! «Μην κάνετε θέμα, θα τιμήσουμε τα παιδιά σας αργότερα»

Ρωσία: Ούτε να πενθήσουν τους νεκρούς τους! «Μην κάνετε θέμα, θα τιμήσουμε τα παιδιά σας αργότερα»

Ούτε να πενθήσουν τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία δεν επιτρέπουν οι ρωσικές αρχές τις οικογένειες των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών.

Σύμφωνα με το BBC, από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι απώλειες δεν ξεπερνούν τις 500. Η Ουκρανία από την άλλη, υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 15.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Το BBC έκανε έρευνα και επιβεβαίωσε τα ονόματα και τον βαθμό 557 στρατιωτών και αξιωματικών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία με την βοήθεια τόσο των social media αλλά και των συγγενών τους με τους οποίους επικοινώνησαν.

Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι 15 από τις 85 επαρχίες της Ρωσίας δεν έχουν ανακοινώσει ούτε έναν νεκρό στην Ουκρανία.

Όμως, στο Κεμέροβο της Σιβηρίας συγγενείς των πεσόντων που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, κατέδειξαν τις ταυτότητες αλλά και τα σημεία ταφής 7 στρατιωτών και αξιωματικών του ρωσικού στρατού.

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας από το BBC οι αρχές του Κεμέροβο ανακοίνωσαν ότι έχουν ταφεί 13 στρατιωτικοί στην περιοχή από την αρχή της εισβολής.

Οι πιέσεις στα τοπικά ΜΜΕ να μην δημοσιοποιούν τέτοιου είδους ειδήσεις είναι αφόρητες ή έχουν σβηστεί!

Δημοσιογράφος από την Σιβηρία δήλωσε στο BBC: «Σε επίπεδο τοπικών αρχών όλα τα ΜΜΕ έχουν την διαταγή να μην δημοσιεύουν κανένα στοιχείο για απώλειες στην Ουκρανία».

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι τοπικές αρχές απαγορεύουν στους συγγενείς των πεσόντων να πενθήσουν!

Τους λένε: «Μην το κάνετε θέμα τώρα! Θα βρούμε ένα τρόπο να τιμήσουμε την μνήμη των αγοριών σας αργότερα…»

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις