Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Πανίσχυρη έκρηξη σε εργοστάσιο στη Μόσχα – Εξοπλίζει τον στρατό της χώρας

Ρωσία: Πανίσχυρη έκρηξη σε εργοστάσιο στη Μόσχα – Εξοπλίζει τον στρατό της χώρας

Μια τρομακτική έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα (9.8.2023) λίγο πριν το μεσημέρι κοντά στη Μόσχα συγκλόνισε την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Ρωσίας

Κάμερες από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε κοντινή απόσταση από το σημείο μηδέν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, κατέγραψε την στιγμή της φοβερής έκρηξης στη Μόσχα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη κοντά στη Μόσχα, σημειώθηκε σε εργοστάσιο εταιρείας που έχει συνάψει συμβόλαια με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να προμηθεύσει τον στρατό με οπτικά σκοπευτικά, θερμικές συσκευές απεικόνισης, κιάλια και συσκευές νυχτερινής όρασης.

Η τοποθεσία το εργοστασίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ ο πυκνός καπνός που προκλήθηκε από την έκρηξη ήταν ορατός στη Μόσχα.

Δείτε βίντεο από την έκρηξη: 

Οι αρχές σε μια πρώτη αντίδραση, έκαναν λόγο για «ατύχημα» σε μία από τις αποθήκες του εργοστασίου.

Εξαιτίας της έκρηξης και του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε, έσπασαν τα τζάμια σε απόσταση δεκάδων μέτρων, σύμφωνα με καταγραφές ειδησεογραφικών δικτύων. 

Νωρίτερα σήμερα, στη Μόσχα απετράπη ουκρανική επίθεση με drones, με τον στρατό να καταρρίπτει να μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Πηγή: onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις