Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Πέθανε επίστρατος στον ύπνο του – Συνολικά 4 θάνατοι στα στρατολογικά κέντρα

Ρωσία: Πέθανε επίστρατος στον ύπνο του – Συνολικά 4 θάνατοι στα στρατολογικά κέντρα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ακόμη ένας θάνατος πολίτη που κατατάχθηκε στον στρατό της Ρωσίας, μετά τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα nsg.ru, που επικαλείται την αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα της περιοχής του Νοβοσιμπίρσκ, Νίνα Σαμαπαλάγιεβα

Ο θάνατος καταγράφηκε στην ανώτατη σχολή στρατιωτικής διοίκησης του Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας, μια από αυτές που δέχονται όσους κατατάσσονται μετά την επιστράτευση.

«Πέθανε ένας άνθρωπος. Στον ύπνο του. Αυτή τη στιγμή ερευνούν το περιστατικό οι αρμόδιες αρχές. Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια, πού οφείλεται ο θάνατός του» δήλωσε η ίδια χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του θανόντος επίστρατου.

Επίσης, οι ιστοσελίδες NEFT και 72.ru μεταδίδουν επικαλούμενοι αστυνομικές πηγές, ότι πέθανε επίστρατος σε κέντρο όπου συγκεντρώνονται οι επιστρατευθέντες στην περιοχή Τιουμένσκαγια. Σύμφωνα με τα εν λόγω μέσα, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή, Σεργκέι Μινέφτσεφ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό. Η εισαγγελία, οι στρατιωτικές ανακριτικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας δεν απάντησαν σε σχετικά αιτήματα δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τρεις άνδρες που είχαν επιστρατευθεί στο πλαίσιο της «μερικής επιστράτευσης» που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, πέθαναν σε κέντρο εκπαίδευσης στην περιοχή του Σβερντλόφσκ, όπως έγραψε η ιστοσελίδα eanews.ru, επικαλούμενη δήλωση του βουλευτή της Κρατικής Δούμας, Μαξίμ Ιβανόφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Novayagazeta.Europe

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις