Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ρωσία: Προς χαμηλό 15 μηνών το ρούβλι

Ρωσία: Προς χαμηλό 15 μηνών το ρούβλι

Σε πτωτική τροχιά πλησιάζοντας το χαμηλό 15 μηνών κινείται το ρούβλι στη Ρωσία έναντι του δολαρίου στις συναλλαγές της Δευτέρας (26.06.23), στον απόηχο της ανταρσίας του επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner.

Ειδικότερα, στις 7:15 π.μ. (ώρα Ελλάδας) το ρούβλι της Ρωσίας υποχωρούσε 2,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 86,50 ρούβλια. Νωρίτερα, η ισοτιμία είχε φτάσει στα 87,2300 ρούβλια, που είναι το πιο χαμηλό επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου 2022.

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο, οι ρωσικές τράπεζες προσέφεραν συναλλαγματικές ισοτιμίες για το ρούβλι πολύ πάνω από την επίσημη ισοτιμία, πέραν των 90 ανά δολάριο. Η πλήρης συνεδρίαση της Δευτέρας ξεκινά στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδα). Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τα αποτελέσματα μετά την ανταρσία που αποφεύχθηκε, με ορισμένους να αναμένουν μια μετάβαση σε ασφαλή καταφύγια όπως τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και το δολάριο. Το αργό πετρέλαιο μπρεντ, παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις κύριες εξαγωγές της Ρωσίας, αυξήθηκε κατά 0,2% στα 74,03 δολάρια το βαρέλι», σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

 
 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις