Κόσμος

Ρωσία: Σε 10 ημέρες θα έχει δημιουργηθεί εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον

Οι πειραματικές εργασίες για τη δημιουργία ενός νέου εμβολίου κατά της μετάλλαξης Όμικρον δεν θα πάρει περισσότερο από 10 ημέρες στη Ρωσία.

Αυτό ισχυρίζεται ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας, που παρασκεύασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24».

«Οι πειραματικές εργασίες για την απόκτηση ενός νέου εμβολίου κατά του στελέχους Όμικρον δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 ημέρες. Το υπόλοιπο διάστημα αναλώνεται σε ρυθμιστικές διαδικασίες. Δηλαδή, διαδικασίες που έχουν σχέση με την αδειοδότηση και τις αποδείξεις ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και μονογονιδιακό» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δεδομένων των διαδικασιών αυτών, η έγκριση του εμβολίου κατά της παραλλαγής Όμικρον από το υπουργείο Υγείας ενδέχεται να απαιτήσει διάστημα 45-50 ημερών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι δύο Κυριάκοι, Μητσοτάκης και Πιερρακάκης, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στο τραπέζι νέα μέτρα για την κρίση εθνικά και ευρωπαϊκά δεν πάει μακριά η βαλίτσα με το πλαφόν στο κέρδος τα ηχηρά μηνύματα της κάλπης των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ από τον θρίαμβο της «Μαύρης Θύελλας» για παγωτό στην παραλία της Καλαμάτας, ο Σαμαράς
Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η ΕΕ προκειμένου οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τις βαριές συνέπειες από τον πόλεμο, θα βρεθούν...
Κυριάκος Πιερρακάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης