Δευτέρα, 27 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ρωσία: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Περμ

Ρωσία: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Περμ

Δικαστήριο της Ρωσίας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη της περυσινής πολύνεκρης επίθεσης στο πανεπιστήμιο της πόλης Περμ, στα Ουράλια. Ο Τιμούρ Μπεκμανσούροφ σκότωσε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων σε ένοπλη επίθεση που έκανε στο πανεπιστήμιο.

Ο 19χρονος Τιμούρ Μπεκμανσούροφ κρίθηκε ένοχος για το μακελειό που προκάλεσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στο πανεπιστήμιο της πόλης της Ρωσίας και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Κάτοχος άδειας οπλοφορίας, ο φοιτητής Νομικής πήγε οπλισμένος εκείνη τη Δευτέρα στο πανεπιστήμιο του Περμ και άρχισε να πυροβολεί, σκορπώντας τον θάνατο.

Ορισμένοι φοιτητές του πανεπιστημίου της Ρωσίας πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν, άλλοι κλειδώθηκαν στις αίθουσες. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν προτού ο δράστης αφοπλιστεί και συλληφθεί από αστυνομικούς. Ο Τιμούρ Μπεκμανσούροφ ομολόγησε την ενοχή του, ζητώντας από τους δικαστές να μην του επιβάλουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Αύξηση των πολύνεκρων ένοπλων επιθέσεων

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ένοπλης βίας στη Ρωσία, με τον πρόεδρο Πούτιν να κάνει λόγο για φαινόμενο «εισαγόμενο» από τις ΗΠΑ. Τον Μάιο του 2021 ένας 19χρονος σκότωσε εννέα ανθρώπους σε σχολείο της πόλης Καζάν. Συνελήφθη και διαπιστώθηκε πως είχε άδεια για ημιαυτόματο όπλο. Τον Οκτώβριο του 2018 ένας μαθητής γυμνασίου σκότωσε 19 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει σε λύκειο της πόλης Κερτς, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις