Κόσμος

Ρωσία: Σήμα κινδύνου από τρίτο τάνκερ στα Στενά του Κερτς – Οικολογική καταστροφή από τα δεξαμενόπλοια που χτυπήθηκαν

Πλάνα με κηλίδες πετρελαίου και μαζούτ στις ρωσικές ακτές με τους τοπικούς κυβερνήτες να κάνουν λόγια για εκκενώσεις οικισμών

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024, τα τάνκερ Volgoneft-212 και Volgoneft-239, που μετέφεραν μαζούτ από την Ρωσία μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Αζόφ μέσω των Στενών Κέρτς, αντιμετώπισαν πρόβλημα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές λόγω καταιγίδας, με αποτέλεσμα να προσαράξουν και να χύσουν το φορτίο τους.

Πρόκειται για μια οικολογική καταστροφή που έγινε σήμερα (17.12.2024) αισθητή στην Ρωσία, με τον κυβερνήτη της νότιας περιφέρειας του Κρασνοντάρ να αναφέρει ότι μαζούτ και πετρέλαιο εντοπίστηκε κατά μήκος της ακτής μεταξύ των πόλων Τέμριουκ και Ανάπα, κοντά στο σημείο όπου χτυπήθηκαν τα τάνκερ.

Τα δύο ρωσικά δεξαμενόπλοια, με περισσότερα από 50 έτη λειτουργίας, μετέφεραν περίπου 9.200 μετρικούς τόνους (62.000 βαρέλια) πετρελαϊκών προϊόντων, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ έχουν δημοσιευτεί πλάνα που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ωστόσο, σήμερα (17.12.2024) ένα τρίτο ρωσικό τάνκερ, το Volgoneft-109, που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα δύο που βυθίστηκαν, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε κοντά στο λιμάνι Καφκάζ.

Αναφορές ότι έχει υποστεί ζημιά και έχει προκληθεί διαρροή πετρελαίου δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κολομβιανές εξαπατήθηκαν και έπεσαν θύματα human trafficking στην Αλβανία - Συνελήφθη ο διακινητής που τους έταζε μια καλύτερη ζωή
«Στην Κολομβία, η πορνεία επιτρέπεται, οπότε όταν ήρθα στην Αλβανία είναι παράνομη - Είχα ανάγκη τα χρήματα, έχω πρόβλημα με το νόμο και το αφεντικό είναι στη φυλακή, μας εξαπάτησαν» λέει θύμα του διακινητή
Αλβανία: Κολομβιανές εξαπατήθηκαν και έπεσαν θύματα human trafficking – Συνελήφθη ο διακινητής που τους έταζε μια καλύτερη ζωή
Κραν Μοντανά: Ο μπάρμαν μιλάει για πρώτη φορά μετά την τραγωδία με τους 41 νεκρούς – «Μόνο τα λεφτά τούς ένοιαζαν, δεν μπορώ να ξαναδώ κερί αναμμένο»
Ο Γκαετάν που εργαζόταν στο μπαρ Le Constellation στο Κραν Μοντάνα στην Ελβετία, ήταν 8 μέρες σε κώμα - «Δεν μπορώ να ξαναδουλέψω σε μπαρ»
Κόσμος αφήνει λουλούδια έξω από το μπαρ Le Constellation στο Κραν - Μοντάνα στην Ελβετία