Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Στη Σιβηρία η ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα – Εγκατέλειψε την Ελβετία, λόγω κυρώσεων

Ρωσία: Στη Σιβηρία η ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα – Εγκατέλειψε την Ελβετία, λόγω κυρώσεων

Η επίσημη αγαπημένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, η Αλίνα Καμπάεβα, βρήκε καταφύγιο στην… εσχατιά της Ρωσίας, τη Σιβηρία, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει σχέση με την Αλίνα Καμπάεβα από το 2008 και έχει κάνει μαζί της και δυο παιδιά. Η σχέση τους δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί, ενώ το ζευγάρι δεν έχει παντρευτεί. Και ενώ η Αλίνα Καμπάεβα ζούσε στη χλιδή της Ελβετίας, όπου και έφερε στη ζωή ένα από τα παιδιά της, πριν από μερικές μέρες βρέθηκε στη Σιβηρία.

Πολλοί συνδέουν το ταξίδι της με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση, καθώς τα ταξίδια της στη Δύση έγιναν πιο δύσκολα. Είναι άγνωστο για πόσο καιρό η Αλίκα Καμπάεβα θα μείνει στη Σιβηρία. Το ταξίδι της εκεί, πάντως, έρχεται την ώρα που ακούγονται φήμες πως το πρώην χρυσό κορίτσι της ρωσικής γυμναστικής αναζητά πολιτικό ρόλο στη Ρωσία.  

Η Καμπάεβα, άλλοτε χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, πήγε στο Ομσκ ως ειδική προσκεκλημένη σε εκδήλωση για τους αγώνες πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, «Evgeniya Cup».

Το τραγικό είναι ότι στους αγώνες συμμετείχαν και παιδιά από περιοχές της Ουκρανίας. Η πρώην αθλήτρια κάθισε σε ένα πάνελ με άλλους καλεσμένους, πριν σηκωθεί εν μέσω χειροκροτημάτων για να δώσει σε έναν νικητή λουλούδια και να φωτογραφηθεί με τους διαγωνιζόμενους αθλητές και αθλήτριες.

Τα σενάρια αναφέρουν ότι η αγαπημένη του Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε εκεί για να μείνει για ένα διάστημα.

Τα δυο παλάτια στη Ρωσία

Αν υπάρχει ανάγκη, η Αλίνα Καμπάεβα θα φύγει από εκεί και θα πάει σε μια από τις δυο μυθικές επαύλεις – παλάτια που έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Το ένα παλάτι βρίσκεται σε δάσος στη λίμνη Βαλντάι της βόρειας Ρωσίας και το άλλο στο Γκελεντζίκ στην κορυφή ενός βράχου με θέα στη Μαύρη Θάλασσα. Βέβαια αμφότερες οι επαύλεις βρίσκονται… κομματάκι μακριά από το Ομσκ, καθώς απέχουν περισσότερα από 3.200 χιλιόμετρα από την περιοχή της Σιβηρίας.

Έχει πολιτικές βλέψεις

Το έτερον ήμισυ του Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει να έχει πάντως και πολιτικές βλέψεις. Σύμφωνα με ένα σενάριο έχει βάλει στο μάτι τη θέση της «σιδηράς κυρίας» της Ρωσίας, Βαλεντίνας Ματβιένκο. Πρόκειται για την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου), η οποία έφτασε αισίως τα 74 χρόνια και πολλοί λένε ότι ετοιμάζεται για… σύνταξη.

Μάλιστα η Ρωσίδα πρώην βουλευτής, Μαρία Mακσάκοβα, που αυτομόλησε στην Ουκρανία το είπε αυτό ξεκάθαρα, καθώς τόνισε στο δίκτυο «Fakty Ukraine»: «Νομίζω ότι η Αλίνα Καμπάεβα θέλει να πάρει τον ρόλο της Βαλεντίνα Ματβιένκο, ακόμα κι αν αυτό φαίνεται αρκετά δύσκολο».

«Η Καμπάεβα κατανοεί τις μελλοντικές απειλές και τον κίνδυνο για την ίδια και τα παιδιά της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε περίπτωση που καταρρεύσει εάν η κατάσταση της υγείας του επιδεινωθεί και δεν είναι πλέον πρόεδρος της Ρωσίας. Συνειδητοποιεί επίσης ότι η αθλητική της καριέρα και τα μετάλλια δεν θα τη σώσουν», συμπλήρωσε η Μαρία Μακσάκοβα.

Δεν έχει παραδεχτεί ποτέ ότι είναι με την Καμπάεβα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις με την Αλίνα Καμπάεβα, αλλά ποτέ δεν έχει παραδεχτεί δημόσια ότι είναι σύντροφός του.

Οι δυο τους φημολογείται ότι έγιναν ζευγάρι το 2008 όταν ο Ρώσος πρόεδρος ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Λουντμίλα Πούτινα.

Μάλιστα το ζευγάρι έχει ήδη δυο παιδιά. Το ένα γεννήθηκε στην Ελβετία το 2015 και το άλλο στη Μόσχα το 2019.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις