Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Στην αγορά το εμβόλιο EpiVacKorona από την 1η Ιανουαρίου του 2021

κορονοϊός

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector, στο Νοβοσιμπίρσκ, προγραμματίζεται να είναι διαθέσιμο στη ρωσική αγορά από 1ης Ιανουαρίου του 2021.

Ωστόσο, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου TASS, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται για το εμβόλιο, η συγκέντρωση αντισωμάτων που διαμορφώνεται μετά τον εμβολιασμό με το εν λόγω εμβόλιο, προς το παρόν είναι άγνωστη, όπως και η χρονική διάρκεια της ανοσίας.

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι το εμβόλιο εγκρίθηκε βάσει μιας ιδιαίτερης διαδικασίας και για τον λόγο αυτό σε κάθε περίπτωση χρήσης του εμβολίου οι ιατροί πρέπει να ενημερώνουν την ρυθμιστική αρχή υγειονομικού ελέγχου (Rosdravnadzor).

Σύμφωνα με τις οδηγίες το εμβόλιο γίνεται σε δύο δόσεις με χρονική απόσταση της μίας από την άλλη 2-3 εβδομάδων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει σήμερα ότι το εμβόλιο EpiVacKorona εγκρίθηκε και σύντομα θα εγκριθεί το τρίτο ρωσικό εμβόλιο.

Οι κλινικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην αρχική φάση με την συμμετοχή 100 εθελοντών, αλλά το κέντρο Vector θα αρχίσει τις κλινικές δοκιμές της λεγόμενης φάσης ΙΙΙ σε διάφορες περιφέρειες της Ρωσίας με την συμμετοχή 40.000 εθελοντών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις