Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Στο Καλίνινγκραντ η εκπαίδευση των επιστρατευμένων

Ρωσία: Στο Καλίνινγκραντ η εκπαίδευση των επιστρατευμένων

Η περιφέρεια του Καλίνινγκραντ αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, τον θύλακα της Ρωσίας στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Μια περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκεί, άρχισε η εκπαίδευση των επιστρατευμένων για μάχη όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Όλο το επιστρατευμένο στρατιωτικό προσωπικό εκπαιδεύεται στα πυρά με μικρά όπλα. Επιπλέον πολίτες που κλήθηκαν από την εφεδρεία αποκαθιστούν τις δεξιότητές τους στο χειρισμό και τη συντήρηση όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο κανάλι του στο Telegram.

Γίνεται επίσης αναφορά για εκπαίδευση για τη βελτίωση των σκοπευτικών δεξιοτήτων και προετοιμάζεται στρατιωτικό προσωπικό για «τολμηρές δράσεις στο πεδίο της μάχης».

Η ρωσική δύναμη της περιοχής περιλαμβάνει το στόλο της χώρας στη Βαλτική, χιλιάδες στρατιώτες, αλλά και πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την περασμένη εβδομάδα τη πρώτη επιστράτευση που έχει γίνει στη Ρωσία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον πολίτες θα σταλούν να πολεμήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις